Nederlandse Loterij en NOC*NSF samen op weg naar het sportiefste land ter wereld

Maandag 26 september 2022

Nederlandse Loterij is de komende tien jaar hoofdsponsor van TeamNL. In het Arnhemse GelreDome hebben 28 sportbonden namens TeamNL de overeenkomst bekrachtigd. NOC*NSF kiest voor het eerst voor een hoofdsponsor voor TeamNL omdat dit structureel extra ondersteuning betekent voor de sport in ons land.

Nederlandse Loterij levert als hoofdsponsor van TeamNL een substantiële bijdrage aan het realiseren van de ambitie van NOC*NSF om Nederland in beweging te krijgen en over tien jaar het sportiefste land ter wereld te zijn. Deze ambitie is verwoord in de Sportagenda 2032. Het belang van sporten en sportief bewegen is door de coronacrisis nog duidelijker geworden. De sportdeelname is sterk teruggelopen en herstelt nog onvoldoende. Daarom zet NOC*NSF hoog in: Nederland staat met TeamNL in de top 10 van topsportlanden, 14 miljoen mensen beleven wekelijks plezier aan sport en 12 miljoen mensen sporten en bewegen drie keer per week. Excellerend als topsporter, individueel sportend of in een team, als vrijwilliger of supporter.

Jeroen Kraaij, commercieel directeur KNSB: “Het credo van de Nederlandse Loterij ‘Waar heel Nederland wint’ sluit helemaal aan bij het schaatsen in ons land. Want schaatsen is veruit onze grootste wintersport met hoge kijkcijfers en elk jaar vele gouden, zilveren en bronzen medailles op internationale wedstrijden. Schaatsen zit nou eenmaal in ons DNA. Door de langetermijnsamenwerking met de hoofdsponsor Nederlandse Loterij helpen we niet alleen de topsport, maar kunnen we ook nog meer mensen op het ijs krijgen én innoveren in het schaatsen en inlineskaten.”

Structurele bijdrage aan sport

Het tienjarig contract met Nederlandse Loterij staat los van de vaste, wettelijk geregelde jaarlijkse afdracht vanuit de loterijgelden naar de sport in z’n geheel; afgelopen jaar was dat een recordbedrag van ruim 50,4 miljoen euro. De jaarlijkse afdracht van loterijgelden is onmisbaar bij het organiseren van de sport in Nederland. Met deze sponsorovereenkomst voor de komende tien jaar levert Nederlandse Loterij een structurele extra bijdrage aan de Nederlandse sport.