Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nederland met zeven rijders naar WK Inlineskaten in Ibagué

Gepubliceerd woensdag 13 oktober 2021
De kogel is door de kerk: de KNSB zendt een equipe van zeven inlineskaters naar de wereldkampioenschappen in Colombia. De WK Inlineskaten worden van 6 t/m 13 november gehouden in Ibagué, op 200 kilometer van de hoofdstad Bogotá, gelegen op 1100 meter hoogte.

Het was geruime tijd onzeker of de KNSB wel een team naar de WK Inlineskaten zou afvaardigen. In Colombia heerst sociale onrust, wat tot veiligheidsrisico’s kon leiden, en de coronasituatie was lang onduidelijk. Begin deze week ontving de KNSB echter goede berichten vanuit Colombia, ‘het mekka van het inlineskaten’.
 
“Op beide vlakken zijn we gerustgesteld”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB.  “Onze vragen zijn naar tevredenheid beantwoord door het lokale organisatiecomité en World Skate. Voor de Colombianen is inlineskaten volkssport nummer één, wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit WK goed zullen organiseren.”
 
Dat is goed nieuws voor alle voorgeselecteerde rijders. Zij reden afgelopen weekeinde een wedstrijd in Terni (Italië), die voor de Italianen gold als selectiemoment. “Onze rijders hebben het daar goed gedaan. Ze gaan allen mee naar het WK”, aldus Scheperkamp. 
 
De Nederlandse WK-selectie bestaat uit Berber Vonk, Lianne van Loon, Moniek Klijnstra, Rémon Kwant, Ruurd Dijkstra en de junioren Patricia Koot en Jorian ten Cate. Hoewel het team klein van omvang is, blijft de ambitie duidelijk. “We willen daar medailles halen”, zegt Scheperkamp, die zelf als teammanager meereist. Frank Fiers en Valentina Berga-Belloni zijn de bondscoaches, Bauke de Jong is teamarts. 

Meer nieuws

Ook in de schaatswereld regent het weer koninklijke onderscheidingen

KNSB en Qualogy, partners in talentherkenning

Skeelerpiste Rotterdam strijdtoneel Daikin NK Inlineskaten

KNSB maakt TeamNL Shorttrack ’24-’25 bekend

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?