Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nederland gaat open! Géén 3G-coronapas meer vanaf 25 februari

Gepubliceerd dinsdag 15 februari 2022
Nederland gaat weer open, zo heeft het kabinet aangekondigd bij zijn coronapersconferentie van dinsdag 15 februari. Dat gaat in drie stappen die kort na elkaar volgen.

Stap 1: 16 februari
Per direct vervalt het advies om thuis maar vier bezoekers te ontvangen. Het thuiswerkadvies is: werk minimaal de helft van de tijd thuis.

Stap 2: 18 februari
Vanaf komende vrijdag tot 25 februari mogen alle locaties open tot 01.00 uur ’s nachts, met een coronatoegangsbewijs waar dit nu ook geldt. Ook in de (sport)horeca dus. Ben je binnen dan zijn een vaste zitplaats, een mondkapje en 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen zijn een vaste zitplaats en een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht. Als je besmet bent, hoef je nog maar vijf in plaats van zeven dagen in isolatie, en mag je eruit als je minstens 24 uur klachtenvrij bent.

Stap 3: 25 februari
Met ingang van volgende week vrijdagvervallen vrijwel alle maatregelen, namelijk de 3G-coronapas (gevaccineerd, getest of genezen) op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn, de verplichte 1,5 meter afstand, het mondkapje bij verplaatsing in onder meer de horeca, het maximale aantal bezoekers en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld sportkantines. Evenementen kunnen weer onbeperkt open. Op plekken binnen met meer dan 500 mensen en zonder vaste zitplaatsen, moet je een negatieve testuitslag (1G) laten zien. Vanaf 25 februari gelden weer de normale openingstijden.

Op dinsdag 15 maart heeft het kabinet een nieuw checkmoment.

Informatie over de coronaversoepelingen vind je op de website van de overheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Via knsb.nl/corona houden we je op de hoogte van wat de aankondigingen exact betekenen voor het schaatsen en inlineskaten. Vanaf woensdag 16 februari vind je hier tevens een nieuwe versie van het protocol Verantwoord sporten van NOC*NSF.

Meer nieuws

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

Inlineskatekalender bekend!

ISU WK Shorttrack is bewijs van enorme groei die deze discipline doormaakt

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?