Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Natuurijs Grand Prix ook aankomende drie jaar in het Zweedse Luleå

Gepubliceerd woensdag 26 februari 2020

Voorafgaande aan de vierde editie van de KPN Grand Prix in het Zweedse Luleå (20-22-23 februari 2020) hebben de KNSB en Bram Smallenbroek, initiatiefnemer van Schaatsen Luleå, de overeenkomst verlengd. De komende drie seizoenen wordt de samenwerking voor de natuurijswedstrijden in Luleå voortgezet.

Momenteel omvatten de KPN Grand Prix zes wedstrijden op natuurijs, drie wedstrijden op de Weissensee in Oostenrijk en drie in het Zweedse Luleå. Wie het stokje van KPN als naamgever van deze competitie overneemt is nog onbekend.

“We verlengen met drie seizoenen omdat we in Luleå een goede en passende locatie hebben voor het marathonschaatsen. Goede weersomstandigheden, mooi parcours en kennis en ervaring over ijs-preparatie. Daarnaast is er een warm ontvangst van toeschouwers en de gemeente. Drie seizoenen geeft ons de mogelijkheid om samen verder te bouwen aan de natuurijswedstrijden en het evenement. Ik ben blij met de samenwerking en het wederzijds vertrouwen” aldus Willem Hut, disciplinemanager marathonschaatsen.

Ook Bram Smallenbroek is verheugd dat de samenwerking is verlengd: “Het is mooi dat zowel de gemeente als de KNSB het vertrouwen hebben om het evenement in Luleå voorttezetten. Beide partijen zijn wij dankbaar voor de kans om de aankomende drie jaar weer stappen te maken. Zo hebben wij de ambitie om naast de drie Grand Prix-wedstrijden ook meerdere toerschaats-evenementen te organiseren”.

Meer informatie over marathonschaatsen kijk op schaatsen.nl/marathon.

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?