Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nationale wedstrijdkalender langebaan 2021/2022 is rond

Gepubliceerd woensdag 23 juni 2021

Na de vaststelling van de internationale wedstrijdkalender is nu ook de nationale wedstrijdkalender langebaan voor het seizoen 2021/2022 compleet gevuld. Het seizoen begint in augustus met een plaatsingswedstrijd voor de IJsselcup en eindigt in maart met De Zilveren Bal. De sectie langebaan & kortebaan van de KNSB gaat ervan uit dat de wedstrijden dit seizoen ‘gewoon’ door kunnen gaan.

In principe ziet de wedstrijdkalender er niet heel anders uit dan het vorige seizoen, ware het niet dat de coronapandemie er toen voor zorgde dat alle wedstrijden van de kalender moesten worden geschrapt. Om de langebaanschaatsers toch nog van enkele wedstrijden te voorzien, slaagden de KNSB en House of Sports er gezamenlijk in om drie nationale kampioenschappen en een WK Kwalificatiemoment in Thialf te organiseren. Na de jaarwisseling was datzelfde Thialf het decor van een drietal internationale wedstrijden in de zogenoemde ISU Competition Bubble.

Nu het coronavirus steeds verder wordt teruggedrongen, ziet de sectie langebaan & kortebaan de toekomst weer een stuk rooskleuriger in. Zowel het sectiebestuur als disciplinemanager Freek van der Wart is er dan ook van overtuigd dat er een aantrekkelijk programma is gerealiseerd voor het nieuwe schaatsseizoen, waarin alle categorie├źn (junioren, neo-senioren, senioren en masters) zo goed mogelijk worden bediend. In de periode tussen 21 augustus en 16 maart krijgen de langebaanschaatsers tijdens de verschillende competities voldoende kansen om snelle tijden op de klok te zetten.

Lees het artikel verder op schaatsen.nl >>>

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?