Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nationale titels voor Thomas Kennes en Niki Wories tijdens Challenge Cup/NK Kunstrijden in Den Haag

Gepubliceerd maandag 25 februari 2019

Bij de Challenge Cup in Den Haag hebben de Japanse kunstrijders al het goud gepakt. Sota Yamamoto won bij de mannen, Rika Kihira bij de vrouwen en Team Japan bij de landenwedstrijd. Tijdens het toernooi, gecombineerd met de NK Kunstrijden, gingen de Nederlandse titels naar Thomas Kennes en Niki Wories.

Bij de mannen won Sota Yamamoto de Challenge Cup met overmacht, hij behaalde 253,87 punten. Tweede werd Yuma Kagiyama (218,02 punten) en de derde plaats was voor de Zwitser Lukas Britschgi met 206,88 punten.

Op het ijs van De Uithof in behaalde Thomas Kennes een 15e plek met een totaal van 141,05 punten. Daarmee werd hij ook dit jaar weer Nederlands kampioen.

Vrouwen

Bij de vrouwen liet winnares Rika Kihira als enige een drievoudige Axel zien. Zij behaalde een totaal van 208,34 punten. Tweede werd de Amerikaanse Starr Andrews (USA) met 187,69 punten. De Japanse Wakaba Higuchi werd derde met een 186,24 punten.

Niki Wories werd 7e (143.40). Dat resultaat leverde haar wel de Nederlandse titel op, concurrente Kyarha van Tiel eindigde immers als 13e.

De Challenge Cup en de NK Kunstrijden begonnen afgelopen donderdag. Vanmiddag werd het evenement afgesloten met een Gala en Battle. De Challenge Cup staat internationaal hoog aangeschreven.

Het publiek op de goed gevulde tribunes genoot in de diverse categorieën van een spannende strijd.

Niveau

Opvallend was het niveau van de Nederlanders. Bij het paarrijden behaalde Dmitry Epstein met zijn partner Liubov Efimenko zelfs goud. Zeker bij de jongere categorieën zoals de Junioren en de Advanced Novices is er een bredere basis gelegd en lijkt de aansluiting met de Top 10 (landen) in zicht. Zo werd Lindsay van Zundert Nederlands kampioen bij de Junioren en 5e overall. Advanced Novice Mikai van Ommeren werd Nederlands Kampioene en derde in de Internationale Challenge Cup.

“De resultaten die onze jonge rijders hier boeken zijn bemoedigend. Het kunstrijden zit langzaam in de lift”, zegt Karen Venhuizen, disciplinemanager kunstrijden van de KNSB. “Goed is ook dat we in Den Haag volop publiek hebben gehad dat vier dagen achtereen heeft kunnen genieten van mooie sport. Dit smaakt naar meer.”

De volledige uitslagen van de Challenge Cup/NK Kunstrijden zijn te vinden op schaatsen.nl.

Rika Kihira
Sota Yamamoto
Thomas Kennes
Foto rechts: Niki Wories. (Foto’s Piet van Es)

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?