Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nationale titels kunstrijden voor Wories en Kennes; Japan regeert bij Challenge Cup in Den Haag

Gepubliceerd zondag 23 februari 2020

Niki Wories en Thomas Kennes zijn dit weekeinde in Den Haag nationaal kampioen kunstrijden geworden. Wories reed zo’n goede vrije kür, dat ze voldeed aan de eis voor deelname aan de WK in Montréal. Datzelfde deden Michel Tsiba en Daria Danilova, die Nederlands kampioen paarrijden werden op het ijs van De Uithof. Bij de junioren ging de nationale titel naar Lindsay van Zundert.

De NK Kunstrijden vielen, zoals de laatste jaren gebruikelijk is, samen met de Challenge Cup. Dat internationale evenement werd weer geregeerd door de Japanse equipe. Shoma Uno, twee keer vice-wereldkampioen, won het goud bij de mannen. Zijn landgenote Rika Kihira deed dit bij de vrouwen en Team Japan won de landenwedstrijd.

Thomas Kennes sloot de Challenge Cup af in een score van 151,96, waarmee hij in het sterke deelnemersveld als 18de eindigde. Als enige Nederlandse man verzekerde Kennes zich wel van zijn zesde nationale titel. Shoma Uno won het goud met een score van 290,41 punten. Het zilver was voor zijn landgenoot Kenji Tanaka (241,18), derde werd de Fransman Adrien Tesson (209,42).

Kihira was oppermachtig bij de vrouwen, Zij haalde een score van 230,65 punten. Tweede werd haar landgenote Yohama Yokoi, met 214,56. Het brons was voor de Canadese Madeline Schizas (175,56).

In dit internationale veld behaalde Niki Wories een zevende plaats met een score van 156,20 punten, ruim voldoende voor haar zesde Nederlandse titel. Lenne van Gorp, die debuteerde bij de senioren, behaalde het zilver in deze NK-strijd. Zij scoorde 134,32 punten. Het brons was deze keer voor Kyarha van Tiel, die bleef steken op 121,87 punten.

Lindsay van Zundert werd, ondanks stevige concurrentie, Nederlands kampioene bij de junioren. De jonge Brabantse scoorde op het ijs van De Uithof 130,85 punten, waarmee ze in de internationale rangschikking negende werd. Achter haar eindigden kort achter elkaar Mikai van Ommeren (112,64) en Dani Loonstra (112,22), die respectievelijk NK-zilver en -brons veroverden.

Didier Dijkstra werd, als enige mannelijke deelnemer, Nederlands juniorenkampioen. Julia van Dijk won het NK bij de advances novice, voor nummer twee Lilia Lupanova en Emilie Schop, die derde werd. Bij de basic novices ging het NK-goud naar Emilia Soloukhin, die in de overall rangschikking knap derde eindigde. Nijne van Erp pakte in de nationale titelstrijd het zilver, Roos Harkema greep het brons.

De Challenge Cup en de NK Kunstrijden begonnen afgelopen donderdag en eindigde vanmiddag met, voor het eerst sinds jaren, het NK ijsdansen. De nationale titel ging naar het ijsdanspaar Chelsea Verhaagh/Sherim van Geffen.

De Challenge Cup staat internationaal hoog aangeschreven. Het publiek weet de weg naar het stadion intussen ook te vinden. “We zitten met het kunstrijden duidelijk in een positieve flow”, zegt Karen Venhuizen, disciplinemanager kunstrijden van de KNSB. “De basis die we leggen wordt steeds breder, de resultaten die onze rijdsters boeken stemmen hoopvol. Het is mooi om te zien dat ook het publiek in Den Haag dit steeds meer lijkt te waarderen.”

De volledige uitslagen zijn te vinden op schaatsen.nl.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?