Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Nationaal Trainingscentrum Kunstrijden officieel van start

Gepubliceerd donderdag 1 september 2022
Op 9 september vindt de officiële kick-off plaats van het Nationaal Trainingscentrum Kunstrijden (NTK) in Heerenveen. Na een aanloopperiode in Utrecht, zijn recent de gezamenlijke trainingen begonnen op Thialf. Onder leiding van bondscoach Aljona Savchenko telt de selectie vijf leden: Tessel Clercx, Ymke Jagersma, Lois Libregts, Emilie Schop en Nicola Todeschini, een Zwitserse rijder die vanaf volgend seizoen voor Nederland uitkomt.
Foto: Hanneke Mennens

Voor Ymke Jagersma (17) van Kunstschaatsvereniging Haarlem (KSVH), was het verhuizen naar Heerenveen een behoorlijke overgang. “Ik kom uit het drukke Amsterdam. Ik mis het nu al”, zegt ze lachend en met een knipoog. “Ik woon met andere topsporters in een seniorenflat vlak naast Thialf, waaronder drie andere meiden van het NTK. Dat is erg gezellig. Meestal gaan we in het weekend nog naar huis, maar in Amsterdam kan ik niet zoveel trainen en dat is waarom ik de stap naar Heerenveen heb gemaakt. Thialf is een prachtige ijsbaan. Ik vind het echt een eer om hier te mogen schaatsen.”

De vijfdejaars havo-scholiere is onlangs aan haar amandelen geopereerd en is daar nog herstellende van. Hierin wordt ze goed begeleid door bondscoach Savchenko en het gehele begeleidingsteam van het NTK. “Aljona stuurde mij dagelijks appjes om te vragen hoe het ging en om tips te geven. Dat motiveert enorm om weer terug te komen en om met haar fanatiek aan de slag te gaan. De gehele begeleiding is heel professioneel. We hebben Nikki Davison als teammanager en Niki Wories als disciplinemanager. Ze zijn hier iedere week en vragen hoe het gaat, wat er beter kan, of je ergens mee zit en of ze ergens mee kunnen helpen. Je merkt dat we allemaal ambitieus zijn en bereid zijn hard te werken. Als ik anderen iets zie doen wat ik nog niet kan, dan denk ik: dat wil ik ook kunnen!  Hierdoor maak je elkaar beter.”

Lees de rest van het artikel verder op schaatsen.nl

Meer nieuws

Ineke Dedden en Gary Hekman winnen ONK

KNSB presenteert boek tijdens eerste Dag van de Natuurijsmeester: 'Ode aan ambacht dat zich blijft vernieuwen.'

Niki Wories: 'Ik wil Niki niet kwijtraken in de rol van disciplinemanager.'

KNSB maakt selectie Shorttrack TeamNL bekend voor World Cup in Dresden

KNSB maakt TeamNL bekend voor Junior World Cup Finale en WKJ langebaan

KNSB maakt selectie Talent Team NL bekend voor WK Junioren Shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?