Met “We own the Ice” juicht Nederland mee met onze schaatsers tijdens de Olympische Spelen

Woensdag 26 januari 2022
Géén publiek op de tribunes bij de Olympische Spelen in Beijing, maar wél miljoenen Nederlanders die de prestaties van onze langebaanschaatsers, shorttrackers en kunstrijdster op de voet gaan volgen. Onder het motto ‘We own the Ice’ stimuleert de KNSB alle Nederlanders om onze TeamNL-schaatsers de komende weken aan te moedigen en de medaillewinnaars te feliciteren.

Vandaag stapt ook het merendeel van de Nederlandse delegatie op het vliegtuig naar Beijing. De campagne start dan ook met een succeswens. Tijdens de Spelen wordt elke medaille gevierd met online felicitatieposts van onze landgenoten en familieleden aan onze schaatshelden.

Meedoen is heel eenvoudig. Schaatsfans uploaden hun foto op schaatsen.nl/weowntheice. Zij zien zichzelf straks samen met de medaillewinnaars op mozaïekfoto’s die Schaatsen.nl en de KNSB publiceren om ze te feliciteren als het raak is.

Jeroen Kraaij: “Nederland is hét schaatsland bij uitstek. Wij weten als geen ander wat schaatsen is en hoe je het maximaal beleeft. Daar zijn we met z’n allen supertrots op. Met deze landelijke felicitatie-actie geven we onze TeamNL-schaatsers extra energie om het felbegeerde brons, zilver en liefst goud een Oranje-kleur te geven“.

Bekijk hier de campagnevideo.