Meld je aan voor het lokale sportcampagneteam in jouw gemeente

Vrijdag 04 juni 2021
Het lijkt nog ver weg, maar volgend jaar - op 16 maart 2022 - vinden alweer de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor de sport is dit een zeer belangrijk moment. De keuzes van het nieuwe gemeentebestuur hebben namelijk heel veel invloed op de keuzes die gemaakt worden in je gemeente voor jouw vereniging. Daarom is NOC*NSF op zoek naar sportliefhebbers met gevoel voor politiek die als vrijwilliger de lokale sportcampagne in hun gemeente willen opzetten.
Op 16 maart 2022 mag jij de samenstelling van de gemeenteraad in je dorp of stad weer bepalen. Deze verkiezingen zijn heel belangrijk voor de lokale sport, omdat de gemeente bepaalt of er een nieuwe ijsbaan komt of een nieuw clubhuis kan worden gebouwd. Omdat de verkiezingsprogramma’s binnenkort al geschreven worden, gaan sportbonden aan de slag om de verschillende gemeenten goed te informeren over de stand van zaken van de lokale sport.

Doel sportcampagne gemeenteraadsverkiezingen 2022

De sportcampagne van NOC*NSF heeft als doel lokale politieke partijen zo goed mogelijk te informeren over de kracht van sport, zodat sport en bewegen in zo veel mogelijk gemeentes hoog op de politieke agenda komt te staan. De lokale sportcampagneteams voeren de campagne in hun eigen gemeente uit. Dat houdt in dat je samen met je teamgenoten politieke partijen voorziet van input voor hun verkiezingsprogramma, in aanloop naar de verkiezingen een werkbezoek of sportdebat organiseert en je na de verkiezingen het nieuwe College van B&W informeert over het belang van sport en bewegen in een nieuw collegeakkoord.

Brochure 'Met Sport en Bewegen naar een energieke en gezonde gemeente'

Om lokale politieke partijen te inspireren met de kracht van sport en bewegen is de brochure “Met Sport en Bewegen naar een energieke en gezonde gemeente” uitgegeven. In deze brochure worden negen thema’s vanuit de sport gekoppeld aan het sociale, ruimtelijke en economische beleidsdomein van gemeenten. Een integrale benadering waarbij iedere investering in sport en bewegen bijdraagt aan de energie en gezondheid van de inwoners van een gemeente. Bekijk de brochure. Wil jij deel uitmaken van het lokale sportcampagneteam in jouw gemeente? Meld je dan nu aan via http://www.sportcampagne.nl/! Je kunt je aanmelden op persoonlijke titel, maar zeker ook namens de sportraad, sportfederatie of kernteam van het sportakkoord in jouw gemeente. https://www.youtube.com/watch?v=4v9_GY_chJg