Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Lynk & Co wordt tot 2022 mede-hoofdsponsor KNSB met shorttrackteam als vlaggenschip

Gepubliceerd maandag 7 september 2020
Mobiliteitsmerk Lynk & Co wordt mede-hoofdsponsor van de KNSB. Het bedrijf omarmt de discipline shorttrack, inclusief het nationale team van bondscoach Jeroen Otter. Lynk & Co en de KNSB hebben een tweejarig contract afgesloten, dat loopt tot juli 2022. Vandaag zijn de officiële handtekeningen gezet.

Lynk & Co is gespecialiseerd in mobiliteitsoplossingen. Via het bedrijf kan de consument straks, liefst met een groep, een abonnement nemen op elektrische/hybride auto’s. “Wij willen het delen enorm stimuleren”, zegt Robin van der Kaa, vice-president Marketing van Lynk & Co in Europa. “Zo ga je innovatief om met mobiliteit en verbind je mensen met elkaar.”

Die kernwaarden leverden een vlotte match op tussen Lynk & Co en de nationale shorttrackploeg van de KNSB. Van der Kaa: “Je ziet een hecht team, dat het echt samen doet en dat succes en tegenslag samen deelt. De shorttrackers zijn, net als wij binnen de autobranche, wat anders dan de rest. Ze werken keihard en zijn net als Lynk & Co rebels en vernieuwend.”

Amsterdam
De winkels van Lynk & Co worden geen showrooms zoals de traditionele autoindustrie die kent, maar community hubs. De eerste vestiging gaat later dit jaar open aan het Rokin in Amsterdam. De eerste auto is de 01, uniform en voorzien van alle gemakken. Ze komen begin 2021 beschikbaar en zijn te bestellen in zwart of donkerblauw.

Lynk & Co is in 2017 opgericht. “De tijd is nu aangebroken om de Europese markt op te gaan”, zegt Van der Kaa. Via het shorttrackteam, dat toewerkt naar olympisch succes in Beijing 2022, wil Lynk & Co zijn naamsbekendheid vergroten.

Sinds vandaag prijkt het logo van Lynk & Co op de wedstrijd- en trainingskleding van Suzanne Schulting, Sjinkie Knegt en hun 15 teamgenoten. “Dit is een erkenning van ons succes”, zegt bondscoach Jeroen Otter. “In tien jaar tijd hebben we ons naar de wereldtop gewerkt. Supergaaf dat zo’n modern bedrijf als Lynk & Co nu zijn naam aan ons team wil verbinden.”

Partners
Lynk & Co gaat opereren naast Daikin, de fabrikant van airco’s en warmtepompen die sinds 2018 hoofdsponsor van de KNSB is. Samen zijn zij de hoofdsponsoren van het Nederlandse shorttrack.

“We zijn enorm blij met de komst van Lynk & Co als nieuwe Partner van Schaatsend Nederland”, zegt Jeroen Kraaij, commercieel manager van de KNSB. “Het is een merk dat echt past bij het shorttrack en samen met Daikin hebben we nu twee prachtige merken die de sport maximaal ondersteunen op weg naar de Olympische spelen. We hebben daarnaast nog ruimte om ook andere bedrijven te laten profiteren van de commerciële kracht van het schaatsen. Er is geen enkele andere sport waarin je sponsorgeld zo veel (media)waarde genereert.”

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?