Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Lindsay van Zundert zorgt voor eerste Nederlandse Olympische deelname kunstrijden sinds 1976

Gepubliceerd dinsdag 30 maart 2021
Voor het eerst sinds 1976 is Nederland weer bij het kunstrijden vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. Dit komt door de uitzonderlijke prestatie van Lindsay van Zundert op het ISU WK Kunstrijden van afgelopen week in Stockholm.

Remy de Wit, technisch directeur KNSB: “Lindsay is zonder twijfel dé revelatie van het jaar in het kunstrijden. Ze is een groot talent dat zich met name in de afgelopen periode stromachtig heeft ontwikkeld. Nederland mag supertrots zijn dat we na 45 jaar weer Olympisch kunnen kunstrijden. In navolging van nationale iconen als Sjoukje Dijkstra die drie keer deelnam, met zilver in 1960 en goud in 1964, en Dianne de Leeuw, die in 1976 zilver won voor ons land. Onze felicitaties gaan natuurlijk ook uit naar de familie van Lindsay die haar zo goed ondersteunt, en naar Joan Haanappel, die het talent van Lindsay al vroegtijdig heeft ontdekt en dichtbij de familie staat.”

Lindsay zou nog gepasseerd kunnen worden door een andere Nederlandse schaatsster die in dit najaar twee maal 186 punten zou weten te behalen. Dan komt de interne selectie procedure in werking.

Bij het WK Kunstrijden 2021 was Nederland voor het eerst in de geschiedenis vertegenwoordigd met drie disciplines: solo dames (Lindsay van Zundert), paarrijden (Daria Danilova en Michel Tsiba) en ijsdansen (Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen). Kunstrijden is de grootste schaatssport ter wereld.

Meer nieuws

KNSB besluit geen inlineskaters af te vaardigen naar World Games

Budget beschikbaar om werk te maken van diversiteit en inclusie bij jouw sportclub

Nationale kunstrij-selectie van start onder leiding van bondscoach Aljona Savchenko

Genieten van de schoonheid van het skeeleren tijdens SKATE4daagse Nijkerk

Vacature Stagiair Projectmedewerker Topsport

Niki Wories wordt disciplinemanager kunstrijden en stopt met schaatsen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?