Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Lindsay van Zundert zorgt voor eerste Nederlandse Olympische deelname kunstrijden sinds 1976

Gepubliceerd dinsdag 30 maart 2021
Voor het eerst sinds 1976 is Nederland weer bij het kunstrijden vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. Dit komt door de uitzonderlijke prestatie van Lindsay van Zundert op het ISU WK Kunstrijden van afgelopen week in Stockholm.

Remy de Wit, technisch directeur KNSB: “Lindsay is zonder twijfel dé revelatie van het jaar in het kunstrijden. Ze is een groot talent dat zich met name in de afgelopen periode stromachtig heeft ontwikkeld. Nederland mag supertrots zijn dat we na 45 jaar weer Olympisch kunnen kunstrijden. In navolging van nationale iconen als Sjoukje Dijkstra die drie keer deelnam, met zilver in 1960 en goud in 1964, en Dianne de Leeuw, die in 1976 zilver won voor ons land. Onze felicitaties gaan natuurlijk ook uit naar de familie van Lindsay die haar zo goed ondersteunt, en naar Joan Haanappel, die het talent van Lindsay al vroegtijdig heeft ontdekt en dichtbij de familie staat.”

Lindsay zou nog gepasseerd kunnen worden door een andere Nederlandse schaatsster die in dit najaar twee maal 186 punten zou weten te behalen. Dan komt de interne selectie procedure in werking.

Bij het WK Kunstrijden 2021 was Nederland voor het eerst in de geschiedenis vertegenwoordigd met drie disciplines: solo dames (Lindsay van Zundert), paarrijden (Daria Danilova en Michel Tsiba) en ijsdansen (Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen). Kunstrijden is de grootste schaatssport ter wereld.

Meer nieuws

Ticketverkoop langebaanevenementen gestart

Stuur videoboodschap in en maak kans op tickets

'Vind nog maar eens zo’n sportcomplex in Nederland'

Suzanne Schulting wil nog aan twee Winterspelen meedoen

Wil jij starter of scheidsrechter worden? Meld je aan voor nieuwe opleidingen!

Mitsubishi Motors nieuwe Mobiliteitspartner KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?