Lindsay van Zundert Nederlands kampioen kunstrijden

Zondag 27 februari 2022
Na haar uitstekende Olympische prestatie is de 17-jarige Lindsay van Zundert uit Brabant Nederlands kampioen kunstrijden geworden. In een zinderende strijd versloeg zij Niki Wories uit Almere met een totaalscore van 150,97 op de korte en vrije kür. Lindsay eindigde op de zevende plaats in de Challenge Cup, waar het NK Kunstrijden onderdeel van uitmaakt. 
Piet van Es

Bij het paarrijden kroonden Daria Danilova en Michel Tsiba zich tot nationale kampioenen. Bij afwezigheid van Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen waren Hanna Jakucs en Alessio Galli bij voorbaat al verzekerd van de Nederlandse titel bij het ijsdansen.

De Challenge Cup en het NK Kunstrijden vormen het grootste kunstrij-evenement op Nederlandse bodem. De wedstrijden vonden dit jaar voor het eerst plaats in het IJssportcentrum in Tilburg, van 24 tot en met 27 februari.

De eindwinst van de Challenge Cup ging bij solorijden vrouwen naar Rino Matsuike uit Japan, bij solorijden mannen naar Ilia Malinin uit de Verenigde Staten, bij paarrijden naar Karina Akopova en Nikita Rakhmanin uit Rusland en bij ijsdansen naar Natacha Lagouge en Arnaud Caffa uit Frankrijk.Japan won de landenwedstrijd.

Bij de junioren vrouwen was Dani Loonstra de beste Nederlandse. Ze eindigde als elfde. Ook kunstrijders uit jongere categorieën kregen bij de Challenge Cup de mogelijkheid om ervaring op te doen in dit internationale deelnemersveld.

De komende twee jaar is het IJssportcentrum in Tilburg opnieuw het decor van de Challenge Cup en het NK Kunstrijden.

Alle uitslagen zijn te vinden op schaatsen.nl/challengecup.

Foto: Piet van Es