Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Lieuwe Mulder hoofdcoach KNSB Talent Team Zuidwest  

Gepubliceerd woensdag 22 april 2020

Het KNSB Talent Team Zuidwest heeft Lieuwe Mulder aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 30-jarige Amsterdammer werkte afgelopen seizoen nog als trainer voor de Chinese schaatsbond. Hij is bij het KNSB Talent Team Zuidwest de opvolger van Arnold van der Poel.

Mulder schaatste zelf tot 2015, onder meer voor het development team van Beslist.nl, de sprintformatie van coach Gerard van Velde. Toen hij de overstap maakte van actief schaatser naar het coachvak werkte Mulder het eerste jaar als assistent bij diezelfde ploeg. Daarna trainde hij drie jaar lang zijn eigen ploeg Spindl Speedskating in Hoorn en het afgelopen seizoen was Mulder coach bij het nationale schaatsteam van China.

“Wij zijn verheugd dat we met Lieuwe Mulder een ambitieuze trainer in huis krijgen, die ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring op zak heeft”, zegt Jos Mennens, voorzitter van KNSB Talent Team Zuidwest. Aan de verdere invulling van de begeleidingsstaf wordt nog druk gewerkt. “Wij zijn ervan overtuigd dat Lieuwe, samen met de staf, onze talenten verder kan laten groeien.”

Mulder: “Ik ben blij dat ik bij KNSB Talent Team Zuidwest deze kans krijg om als hoofdcoach aan de slag te gaan. Ik zie veel potentie in de ploeg en kijk er naar uit om samen met deze jonge topsporters de volgende stap te zetten.”

KNSB Talent Teams is de nieuwe naam voor de Regionale Talentencentra (RTC’s), waarin de KNSB in vijf regio’s talenten vanaf 16 jaar opleidt. Het KNSB Talent Team Zuidwest heeft als trainingslocatie IJsbaan De Uithof in Den Haag. De langebaanschaatsers die hier komend seizoen (2020-2021) worden opgeleid zijn: Armand Broos, Niels d’Huy, Anna Dijkers, Lianne Koetsier, Laura Qualm, Jelle Rieff, Stan Springer, Daan Spruit, Pim Stuy, Eline van Voorden en Sacha van der Weide.

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?