Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Levende legendes Sven en Ireen krijgen eigen bocht bij afscheid in Thialf

Gepubliceerd zondag 13 maart 2022
Het publiek is weer terug in Thialf en dat hebben Sven Kramer en Ireen Wüst geweten. Na twee seizoenen het zonder te moeten stellen konden zij eindelijk weer genieten van de aanwezigheid van de fans. Van al die trouwe bezoekers kregen zij zaterdag aan het eind van de middag het afscheid dat ze verdienden. Een uitverkocht en bomvol stadion gaf twee grootse schaatshelden een feestje om niet snel te vergeten.
Foto: Soenar Chamid

Waar Wüst nog daadwerkelijk in actie kwam bij de World Cup finale in Heerenveen, werd Kramer al eerder op de dag al onder valse voorwendselen naar Thialf gelokt. Een koninklijke onderscheiding lag voor hem klaar: Officier in de Orde van Oranje Nassau. “Ik had deze niet zien aankomen. Ik ben heel dankbaar en hoop dat ik mensen heb kunnen inspireren en dat ze er net zoveel plezier aan beleven als ik heb gehad”, zei de zeer vereerde schaatser voordat hij samen met Wüst aan zijn ereronde over het ijs van Thialf begon.

Het was het begin van een middag vol verrassingen voor het iconische schaatsduo van de afgelopen twee decennia. Een middag waar ze zich geen enkele voorstelling bij konden maken, want nagenoeg alles van de hele ceremonie was geheim gebleven. “Vandaag overtrof mijn stoutste dromen van hoe je een afscheid voor je ziet. Ik viel van de ene verbazing in de andere”, sprak Wüst achteraf. “Ik ben blij dat het opgenomen is, want dan kan ik het nog een keer terugzien. Ik heb grote stukken gemist, omdat ik in mijn eigen herinneringen en emoties zat.”

Lees het hele artikel op schaatsen.nl >>>

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?