Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad KNSB steunt aanpak bondsbureau in coronatijd

Gepubliceerd vrijdag 2 oktober 2020

Niet treuren om wat onmogelijk is, maar kijken wat je wél van de grond kunt krijgen. Met die insteek speelt de KNSB in op de recente coronamaatregelen. De Ledenraad van de KNSB, die op 1 oktober digitaal bijeenkwam, schaarde zich vierkant achter deze aanpak.

Afgelopen week besloot de ISU om de Thialf-bubbel, waarin wij eind van dit jaar drie World Cups zouden willen organiseren, voorlopig niet door te laten gaan. Wij zullen er alles aan doen om de wedstrijdenreeks alsnog van de grond te krijgen, benadrukte directeur-bestuurder Herman de Haan.  Gemikt wordt nu op begin 2021, rondom de EK Allround & Sprint die ook in Thialf staan gepland.

De KNSB is bovendien druk bezig zijn om in november en december een ijzersterke nationale kalender neer te zetten. Het overleg hierover met alle betrokken partijen is in volle gang. Kijken wat wél kan, dat is het devies. De Haan: “We willen in dit preolympische seizoen toch zo veel mogelijk topwedstrijden kunnen houden, en als dat niet internationaal kan, dan maar nationaal.”

Het coronakernteam van de KNSB heeft intussen zijn handen vol aan het in kaart brengen van de nieuwe aanpak. Naleving van die regels blijkt per regio, en dus ook per ijsbaan, te verschillen. Helderheid brengen is hierdoor niet eenvoudig. Het kernteam brengt relevante informatie zo goed en snel mogelijk naar de achterban, onder meer via de speciale pagina’s op knsb.nl en schaatsen.nl.

37ste Ledenraad
Bij de KNSB is thuiswerk sinds deze week weer het credo. Ook de Ledenraad kwam, in zijn 37ste sessie, digitaal bijeen. De Haan praatte de leden bij over actuele coronazaken én de financiële situatie van de KNSB. Het nieuwe boekjaar ging in met een verwacht tekort op de begroting. De doelstelling is om het verlies zo veel mogelijk te beperken en recente ontwikkelingen zijn op dat gebied positief.

De Ledenraad verwelkomde twee nieuwe leden. Anke van Baar, die namens het Gewest Friesland Jan Bergmans vervangt, en Annouk de Rijk-Van der Weijden, die namens Noord-Holland/Utrecht de plaats inneemt van Ed Verheijen. Vanuit de Raad van Toezicht schoven twee nieuwe leden aan: Marjon Kaper en Bianca Knispel-Teuling, die in de plaats komen van Ineke Donkervoort en Kees Rutten.

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?