Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad KNSB stelt Meerjarenplan voor periode 2022 – 2026 vast

Gepubliceerd woensdag 13 april 2022

De Ledenraad van de KNSB heeft het Meerjarenplan 2022 – 2026 en de bijbehorende meerjarenbegroting vastgesteld. Dit gebeurde in Utrecht, waar de Ledenraad op 2 april bijeenkwam voor de 42ste vergadering in zijn bestaan. 

Het meerjarenplan is de eerste uitwerking van de Strategische Koers 2021 – 2028, waarin de belangrijkste ambities van de KNSB vorig jaar zijn vastgelegd. Omdat je niet alles tegelijk kunt doen en omdat het dagelijkse werk ook doorgaat, zijn in dit meerjarenplan 2022-2026 een aantal prioriteiten gedefinieerd. 

Deze komen er in grote lijnen op neer dat Nederland toonaangevend blijft in het wereldwijde schaatsen en dat wij naast langebaan en shorttrack ook met kunstrijden en inlineskaten bij de wereldtop willen horen. En dat de schaats- en skatesport door veel meer mensen beoefend worden, op een schaats- of skateaccommodatie dichtbij huis en/of op natuurijs na minimale vorst. 

Om de prioriteiten uit het meerjarenplan mogelijk te maken is het ook nodig dat de KNSB naast de huidige ook nieuwe bronnen van inkomsten weet te ontwikkelen, vanuit de behoeftes van specifieke doelgroepen. 

Als je alles uitvoert wat in dit meerjarenplan staat en ook het ‘dagelijkse werk’ op het gewenste niveau blijft doen, dreigt de KNSB structureel in de rode cijfers te duiken. Dat is zeker niet de bedoeling: bij de uitwerking van dit meerjarenplan streeft de bond in jaarlijkse begrotingen naar een gemiddeld neutraal bedrijfsresultaat. 

Directeur-bestuurder Herman de Haan benadrukte dat het nu zaak is om Samen voor het Schaatsen en Skaten meer in de praktijk te brengen. Om de ambities waar te maken, moeten alle geledingen binnen de KNSB  de handen ineenslaan. Jurre Trouw, manager Sportparticipatie, voegde eraan toe dat de KNSB meer leden wil krijgen via krachtige, vitale verenigingen die uitnodigend zijn om je bij aan te sluiten. 

De 42ste vergadering van de Ledenraad werd voorgezeten door Marjon Kaper, lid Raad van Toezicht. Freddy Wennemars, vertegenwoordiger van de Atletenvereniging, woonde de Ledenraad voor de laatste keer bij. Hij geeft na 4,5 jaar het stokje over aan Gijs Esders.

De volgende vergadering van de Ledenraad is op 30 juni.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?