Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ledenraad KNSB stelt jaarplan en begroting 2023-2024 vast

Gepubliceerd vrijdag 30 juni 2023

De Ledenraad van de KNSB heeft op donderdag 29 juni de begroting en het jaarplan voor 2023 -2024 vastgesteld. Het betreft het derde jaar van de meerjarenkoers 2028. Samen voor het schaatsen en skaten is nog altijd het motto.

Om voor komend seizoen een sluitende begroting te realiseren heeft de bond heeft al haar activiteiten kritisch tegen het licht gehouden. Dit leidt tot een aantal keuzes, besparingen en efficiencyverbeteringen die doorgevoerd gaan worden. Hiermee worden de hogere kosten en gestegen prijzen door de hoge inflatie opgevangen.

Contributie

De Ledenraad heeft ingestemd met een indexatie van de contributie met 8% in 2023-2024. Dit is gelijk aan de inflatie van februari dit jaar, het jaarlijkse ijkmoment dat met de ledenraad is afgesproken.

Prioriteiten

Naast de reguliere activiteiten heeft de KNSB voor komend jaar de volgende speerpunten:

Bij topsport blijven coaches en innovatie de pijlers van het succesvolle langetermijnbeleid. Met als kanttekening dat er komend jaar om financiële redenen geen fulltime trainingsprogramma voor kunstrijden in Thialf mogelijk is. Het Nationaal Trainingscentrum Kunstrijden blijft wel bestaan met meerdaagse sessies voor toprijders.

Bij sportparticipatie gaat de aandacht vooral uit naar behoud van leden door een aantrekkelijker aanbod van wedstrijdschaatsen. Het ledenaantal van de KNSB is weliswaar gegroeid, maar het aantal wedstrijdlicenties daalt. Uit onderzoek blijkt dat veel nieuwe leden van graag aan wedstrijden mee willen doen. Naast stimuleren van wedstrijddeelname blijft de afdeling Sportparticipatie zich actief inzetten voor het verduurzamen van de kunstijsbanen. Dit is cruciaal voor de schaatssport in Nederland.

Voor het actuele maatschappelijke onderwerp Grensoverschrijdend Gedrag gaat de KNSB haar beleid en aanpak nog nadrukkelijker richten op preventie en bewustwording. Met ondersteuning en handvatten voor trainers, atleten, begeleiders, bestuurders. Een kernteam Veilig Sportklimaat geeft het proces sturing.

Op het gebied van communicatie, marketing en commercie gaat de KNSB nieuwe verdienmogelijkheden ontwikkelen, steeds met het oog op samenwerkingen en substantiële inkomsten op de lange termijn. Het komende halfjaar gaat de KNSB hierover ook met externe experts in gesprek.

Benoemingen Raad van Toezicht

Thijsje Oenema (35) en Marc Estourgie (50) zijn benoemd als leden van de Raad van Toezicht per 1 oktober 2020. Thijsje was van 2007 tot 2016 professioneel topschaatser. Zij is als langebaanschaatser voor Nederland uitgekomen op Olympische winterspelen, ISU-wereldkampioenschappen en World Cups. Met de benoeming van Thijsje heeft de Raad van Toezicht weer een lid met topsportervaring in de gelederen. Marc Estourgie was tot voor kort Managing Director Holland & Barrett en daarvoor onder andere CEO van C&A Nederland. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger in de sport en een fanatiek schaatser. Met de benoeming van Marc is de Raad van Toezicht versterkt met kennis van management, financiën en ondernemen in de consumentenmarkt.

Tuchtcommissie en geschillencommissie

Voor de geschillencommissie zijn mr. R. Clumpkens, mr. R. Imhof en mr. F. Charbon benoemd. En in de tuchtcommissie zijn mr. J. Piena, mevr. mr. M. van der Linden en mr. R.P.C. Smit herbenoemd.

Reglementswijzigingen

De Ledenraad heeft bij de vergadering ingestemd met diverse reglementswijzigingen voor kunstrijden, marathon, langebaanschaatsen en shorttrack. Voor de klokkenluidersregeling die eerder door de Raad van Toezicht is goedgekeurd is een commissie met drie leden ingesteld.

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?