Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Landelijke kalender Inlineskaten bekend

Gepubliceerd dinsdag 10 januari 2023

De sectie Inlineskaten van de KNSB heeft de landelijke wedstrijdkalender vrijgegeven. Op zaterdag 15 april 2023 staat de eerste wedstrijd gepland in Heerenveen, terwijl het slotstuk – de finale van de Reggeborgh Inline Cup – ruim vier maanden later is voorzien in Oldebroek (26 augustus). Voor het NK 100 meter op de weg, dat in 2022 het Vondelpark als decor had, wordt opnieuw gekeken naar een ‘iconische locatie’.

Foto: Neeke Smit

In totaal 28 wedstrijddagen, negen races om de Reggeborgh Marathon Inline Cup, een driedaagse en acht data voor landelijke wedstrijden: de jaarlijkse skeelerpuzzel is weer gelegd, al ontbreken er nog enkele stukjes. Zo moet nog duidelijk worden waar het Daikin NK op de baan en de weg (donderdag 15 tot en met zaterdag 24 juni) zal plaatshebben.

Wederom is er een driedaagse opgenomen, met evenementen in achtereenvolgens Heerde, Rijssen en Staphorst. De resultaten van deze respectievelijk 25 kilometer (mannen en vrouwen), 35 (vrouwen) 42 (mannen) en 40 en 50 kilometer lange wedstrijden tellen dit jaar niet mee voor het klassement van de Reggeborgh Marathon Inline Cup die negen races omvat. De eerste wordt verreden in Achterveld (woensdag 3 mei), de finale is in Oldebroek op zaterdag 26 augustus. De vierde rit over het twaalf kilometer lange parcours van Nijelamer kent een langere afstand dan de overige wedstrijden, namelijk zo’n zeventig kilometer (voor de mannen).

Op dit moment buigt de sectie Inline zich over een voorstel om een viertal marathons te organiseren voor een groep skaters van toprijders uit de regio en skeeleraars die hebben meegedaan aan de Reggeborgh Marathon Inline Cup. De gedachte erachter: het niveauverschil tussen de regiocompetitie en de landelijke strijd is te groot. Daarom zou een circuit van vier races waaraan de beste regionale rijders, de inlineskaters voor wie het topniveau te hoog is gegrepen, junioren-B en de beste Masters kunnen deelnemen, de oplossing kunnen zijn.

Voor het populaire Radboud International Tournament in Medemblik en Wervershoof heeft de sectie een vrij weekend gevonden: van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?