Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Laatste eerbetoon voor Lara van Ruijven bij Thialf

Gepubliceerd dinsdag 21 juli 2020

In en rond ijsstadion Thialf in Heerenveen zal woensdagavond 22 juli een laatste eerbetoon plaatsvinden voor Lara van Ruijven, de wereldkampioene shorttrack die op 10 juli in een Frans ziekenhuis overleed.

Lara is afgelopen weekeinde teruggekeerd in Nederland. Woensdagavond zal zij met een rouwauto naar Thialf worden vervoerd. Het is de bedoeling dat Lara daar rond 19.45 uur aankomt, waarna de auto in de schaatstempel een laatste ronde zal maken over het ijs waarop zij de afgelopen 13 jaar vrijwel dagelijks haar sport bedreef.

Binnen in Thialf zullen teamgenoten een erehaag vormen. Vrienden, fans en andere belangstellenden krijgen de gelegenheid om ditzelfde buiten het stadion te doen. Na dit laatste bezoek aan Thialf zal Lara worden overgebracht naar het Westland, waar zij haar jeugd doorbracht tot ze voor het shorttrack naar Heerenveen verhuisde.

Lara van Ruijven maakte sinds 2013 deel uit van de nationale shorttrackselectie van bondscoach Jeroen Otter. Ze groeide uit tot een onmisbare schakel in de succesvolle relayploeg, die onder meer vijf Europese titels en olympisch brons won. Hét hoogtepunt in haar loopbaan beleefde ze in 2019, toen ze als eerste Nederlandse vrouw een wereldtitel shorttrack behaalde. Op de 500 meter is ze regerend wereldkampioene.

De familie van Lara zal in besloten kring afscheid van haar nemen, zo maakt ze vandaag bekend via een rouwadvertentie in het AD editie Westland. Op verzoek van de familie staat deze advertentie ook op Schaatsen.nl. De familie benadrukt dat ze het definitieve afscheid van Lara echt in alle rust wil laten plaatsvinden.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?