Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kunstrijdster uit KNSB-selectie met corona besmet

Gepubliceerd woensdag 24 juni 2020

Een atlete uit een van de KNSB-selecties Kunstrijden blijkt besmet met het coronavirus. Zij is meteen in quarantaine gegaan. Omdat zij afgelopen weekeinde met de KNSB-selecties in België op het ijs stond, zullen nog 22 kunstrijders en 6 coaches in quarantaine gaan. 

Deze maatregel geldt ook voor de huisgenoten van deze sporters en coaches. De KNSB, die zijn bondsarts als medisch klankbord heeft geraadpleegd, volgt het algemene corona-protocol van NOC*NSF. Een ijsbaan wordt beschouwd als een gesloten circuit, waardoor deze maatregel noodzakelijk is.

“We kunnen niet anders, gezondheid gaat boven alles”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Dit is extra zuur, omdat onze kunstrijders lang hebben moeten wachten voordat zij weer het ijs op konden. We waren blij dat dit in België toch mogelijk bleek, maar dat is voor de meesten dus slechts van korte duur geweest.”

De KNSB-selecties kunstrijden, die samen zo’n veertig atleten tellen, trainden sinds vorige week in België. Op dinsdag en donderdag stonden de beste talenten en senioren op het ijs in Mechelen; afgelopen zaterdag en zondag werd getraind in Leuven. Zowel in de kleedkamers als op het ijs hielden de kunstrijders minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Een van de sporters kreeg tijdens het weekeinde keelklachten. Na thuiskomst in Nederland heeft zij zich maandag op corona laten testen. Vandaag was de uitslag van die test bekend: de rijdster blijkt te zijn besmet. Zij is meteen in quarantaine gegaan. De andere sporters en coaches zijn inmiddels geïnformeerd over de ontstane situatie.

De trainingen in België gaan komende week wel door, maar zonder de sporters en coaches die met de besmette rijdster in contact zijn geweest. “De groep zal beperkt zijn, maar we willen de trainingen niet afblazen. Dit geval van besmetting beschouwen we als pech en we blijven ons houden aan het protocol van NOC*NSF”, aldus De Wit.

De rijdster in kwestie maakt het goed. Ze heeft geen koorts gehad en voelt zich niet ziek, maar moet nog wel licht hoesten. De KNSB maakt om privacyredenen haar identiteit niet bekend.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?