Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Komende drie weken geen amateursport na 17.00 uur

Gepubliceerd vrijdag 26 november 2021
Van zondagochtend 28 november tot en met zondagochtend 19 december mogen er tussen 17.00 en 5.00 uur geen amateursportwedstrijden en -trainingen op binnen- of buitensportlocaties plaatsvinden. Dat heeft het demissionair kabinet bij de persconferentie van 26 november aangekondigd om de coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Topsporters mogen wel na 17.00 uur trainen en wedstrijden spelen, maar net als bij de amateursport zonder publiek. Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.

De ‘avond-lockdown’ met het tijdsslot 17.00 tot 5.00 uur geldt eveneens voor de horeca (en dus ook de sportkantine), niet-essentiële winkels (waaronder sportwinkels), cultuurgelegenheden en evenementen. (Sport)medische beroepen houden normale openingstijden.

Extra aanscherpingen

Voor iedereen vanaf 18 jaar is 1,5 meter afstand verplicht. Op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt, zoals in sportkantines, wordt (bij verplaatsen) ook een mondkapje verplicht. Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals kantines, kleedkamers en toiletten, is ook de komende drie weken een coronatoegangsbewijs plus ID vereist voor iedereen vanaf 18 jaar.

Verder is het advies: volg de basisregels, blijf zoveel mogelijk thuis, ontvang thuis niet meer dan vier gasten van 13 jaar of ouder per dag, en: ‘Werk thuis. Kan dat niet, houd op het werk altijd 1,5 meter afstand’.

Op dinsdag 14 december beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw.

Alle actuele coronamaatregelen vind je op de website van de overheid.

Via knsb.nl/corona houden we je op de hoogte van wat de maatregelen exact betekenen voor het schaatsen en inlineskaten. Op zondagmiddag 28 november publiceert NOC*NSF een nieuwe versie van het protocol verantwoord sporten, dat dan ook op deze coronapagina van de KNSB-website te vinden is.

Meer nieuws

KNSB maakt TeamNL Shorttrack ’24-’25 bekend

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?