Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kolder na tien jaar terug bij de junioren: ‘Het wordt steeds professioneler’

Gepubliceerd zaterdag 14 november 2020
Midden in de ‘intelligente lockdown’ dit voorjaar werd Peter Kolder door de KNSB aangekondigd als nieuwe bondscoach van de Nederlandse junioren. Na een redelijk normale zomer zit het land inmiddels in een nieuwe lockdown. De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat de nationale en internationale juniorenwedstrijden voorlopig niet doorgaan. Zit de kersverse bondscoach nu zonder werk?

“Als bondscoach is er in de praktijk nu inderdaad weinig te doen”, opent Kolder het gesprek. “Alle gezamenlijke trainingen en kampen met de Talent Teams staan on hold omdat we met onze talenten zo min mogelijk tussen regio’s willen reizen. De Talent Teams hebben een topsportstatus en toestemming om te trainen, maar we willen dat niet gezamenlijk doen. Je kunt alles wel mogen, maar het is de vraag of het nodig is. We willen zo min mogelijk risico op besmettingen lopen.”

In dat opzicht heeft de pandemie ook de talententeams niet overgeslagen. Eind september, toen de maatregelen nog minder streng waren, werd een gezamenlijk trainingskamp op het laatste moment afgelast wegens een coronabesmetting bij een van de teams. “Dat is tot nu toe de grootste domper geweest”, vindt Kolder. “We hadden een volledig programma opgezet met naast trainingen ook sessies over voeding en materiaal. Dat is lastig om nu door te zetten. We kunnen dingen online oplossen, maar uitleg over materiaal kun je moeilijk achter beeldschermen doen.”

Lees het artikel verder op schaatsen.nl

Foto: Soenar Chamid

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?