Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB verstrekt vijf licenties aan topteams langebaan

Gepubliceerd woensdag 28 oktober 2020
De KNSB heeft voor het schaatsseizoen 2020/2021, dat a.s. vrijdag officieel van start gaat met de Daikin NK Afstanden, aan vijf langebaan-topteams een licentie verstrekt. Die teams zijn Jumbo-Visma, Reggeborgh, IKO, Zaanlander en Worldstream.

De eerste twee ploegen zijn oude bekende: Jumbo-Visma (trainer Jac Orie) opereert al sinds 2018 onder die naam en datzellfde geldt voor Reggeborgh (Gerard van Velde). Ook Team IKO, met de broers Martin en Erwin ten Hove als coaches, maakt al langer deel uit van het langebaanpeloton. Het is voor het eerst dat IKO aan alle eisen voor een topteam voldoet.

Team Zaanlander is de nieuwe naam van een bestaande ploeg. Deze formatie van coach Jillert Anema ging de laatste twee jaar door het leven als Team easyJet. De nieuwe sponsor Zaanlander is een kaasmerk dat wordt geproduceerd door Royal A-ware, het bedrijf dat in het marathonschaatsen reeds als sponsor van Anema’s rijders optreedt.

Worldstream is een nieuwe naam in de schaatswereld. Dit snelgroeiende IT-bedrijf met eigen datacenters heeft NXTGEN, de nieuwe ploeg rondom Jutta Leerdam en Koen Verweij, omarmd. De complete samenstelling van deze formatie, getraind door Kosta Poltavets en Jan Bos, wordt later deze week bekendgemaakt.

De KNSB is blij dat het langebaanschaatsen weer vijf topteams telt. “Dit betekent dat ons commerciële topsportmodel nog altijd springlevend is”, zegt technisch directeur Remy de Wit. “In deze gesponsorde teams kunnen schaatsers zich fulltime op hun sport toeleggen. Dat is goed voor de onderlinge concurrentie én de kracht van het Nederlandse schaatsen.”

Vanwege de coronapandemie is de internationale schaatskalender sterk gewijzigd. De eerste vier World Cups zijn afgelast. In plaats daarvan organiseert de KNSB voor 1 januari vier sterke nationale wedstrijden in Thialf, te beginnen met de Daikin NK Afstanden van 30 oktober t/m 1 november. Daarna volgen de Daikin NK Allround (21-22 november), Daikin NK Sprint (28-29 november) en het WK Kwalificatie Toernooi (26-28 december).

Bij dat laatste evenement zijn tickets te verdienen voor de internationale wedstrijden die na 1 januari worden verreden. Hoe de kalender in de tweede helft van het seizoen precies uit zal zien, hangt sterk af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?