Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB Talent Teams klaar voor komend seizoen

Gepubliceerd zondag 11 april 2021

De KNSB heeft afgelopen winter een extra impuls gegeven aan de Talent Teams. In deze teams worden junioren begeleid door fulltime coaches om zich te ontwikkelen in hun route naar de top. Mede door de structurele aanwezigheid van gekwalificeerde krachttrainers en fysiotherapeuten staan er nu, verspreid door heel Nederland, vijf krachtige teams.

De KNSB Talent Teams, bestaande uit Noord, Noordwest, Midden-Oost, Zuidwest en Zuid, bieden jaarlijks onderdak aan tientallen langebaanschaatsers, shorttrackers en inlineskaters waar de jonge rijders aan hun techniek kunnen werken. Ondanks de coronapandemie is er afgelopen seizoen veel progressie geboekt. “Er is een stevige kwaliteitsslag gemaakt binnen de teams, waardoor we onze toekomstige toppers nog beter kunnen opleiden voor de Olympische Spelen van Turijn in 2026”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB.

Met de structureel aanwezigheid van fysiotherapeuten en krachttrainers zijn de begeleidingsteams eveneens optimaal bezet. “Juist bij sporters in ontwikkeling is het van groot belang dat de krachttraining goed en verantwoord gebeurt”, aldus De Wit. “De inzet van fysiotherapeuten is onmisbaar om in goede gezondheid optimaal te presteren. Dat hebben we nu bij alle teams goed voor elkaar.” Naast de begeleiding op fysiek vlak krijgen de rijders ook ondersteuning op het gebied van prestatiegedrag, voeding en een duale carrière (sporten naast een opleiding).

Dit artikel is verder te lezen op Schaatsen.nl>>>

Meer informatie over de KNSB Talent Teams vind je op deze pagina.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?