KNSB staat klaar voor tweede Nationale SKATE4daagse

Vrijdag 13 mei 2022
Over vier weken is het weer zo ver: de KNSB Nationale SKATE4daagse. Dit evenement voor liefhebbers van het inlineskaten (of skeeleren) beleeft van 13 t/m 19 juni zijn tweede editie. Veel verenigingen die zijn aangesloten bij de KNSB houden in die week speciale activiteiten, maar individueel deelnemen is uiteraard ook mogelijk.

Aan de KNSB Nationale SKATE4daagse kun je in heel het land deelnemen. Je stapt thuis met je skates aan de straat op, zoekt een mooie (asfalt)route uit en gaat skeeleren. Alleen, met vrienden of je gezin, of met skaters van je schaats- of inlineskatevereniging. Het enige wat je extra nodig hebt, is de GoSkate-app, waarmee je je gereden afstand kunt bijhouden.

GoSkate is de opvolger van de Sprint-app, die al door ruim 30.000 mensen is gedownload. Volg hun voorbeeld, download de GoSkate-app en geef daarin aan dat je wilt meedoen aan de SKATE4daagse Challenge. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 kilometer per dag. En er zijn drie pakketten: BASIS, PLUS en PREMIUM. 

Als je straks op pad gaat, zet je de GoSkate-app aan. Die slaat jouw route op en registreert dat je die dag meedoet. Na vier dagen skaten heb je de SKATE4daagse voltooid en ontvang je je medaille of meer. Afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen ontvang je onder meer ook een speciaal T-shirt van de SKATE4daagse 2022.

De KNSB probeert deze vierdaagse net zo ingeburgerd te laten raken als bij wandelen en zwemmen het geval is. “De deelnemers kunnen in de GoSkate-app intussen kiezen uit ruim vijfduizend fraaie skateroutes,”, zegt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. “Met de vierdaagse zijn we ingehaakt op de groeiende populariteit van het inlineskaten. Tijdens de coronapandemie zijn veel mensen gaan skeeleren en dat zien wij graag, zeker als mensen veilig op pad gaan. Wij zien ook dat de vierdaagse extra bijdraagt aan dat plezier.” 

Ook veel verenigingen doen mee aan de Nationale SKATE4daagse. Zij gaan die week vier dagen inlineskaten met hun leden, een daarnaast houden ze clinics en andere activiteiten om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het inlineskaten. Via schaatsen.nl vind je meer informatie over de activiteiten op deze dag. 

“Heb je zin gekregen om mee te doen aan de SKATE4daagse, schrijf je dan snel in”, zegt Jurre Trouw. “Ga goed voorbereid op pad en skate veilig, dus zet een helm op en trek beschermers aan voor pols, knie en elleboog. Wil je het echt goed doen, neem dan les bij een vereniging of check de tips en tricks van Learn to Skate op schaatsen.nl.”

Meer informatie over de KNSB Nationale SKATE4daagse vind je op www.skate4daagse.nl. Alles over de GoSkate-app en vind je op www.Go-skate.nl.  De GoSkate-app is te downloaden via de AppStore of PlayStore.