Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB sluit zich aan bij protest vanuit sportwereld tegen maatregelen kabinet

Gepubliceerd woensdag 3 november 2021
De schaatsbond KNSB sluit zich aan bij het protest tegen de invoering van een coronatoegangsbewijs (CTB) bij sportcomplexen. “Deze maatregel is niet alleen praktisch onuitvoerbaar, ze werpt bovendien een drempel op voor sportbeoefening. Dat vinden wij onverstandig en onbegrijpelijk”, zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB.

In een brief aan het kabinet spreken NOC*NSF en enkele grote sportbonden zich uit tegen het voornemen om het CTB bij sportcomplexen in te voeren. De KNSB is mede-ondertekenaar van deze brief.

“Dat doen wij omdat wij grote problemen voorzien bij de controle op naleving van dit gebod. Daarmee kun je vrijwilligers van schaatsclubs niet opzadelen”, aldus De Haan. “Belangrijkste bezwaar is dat dit mensen ervan gaat weerhouden om te gaan schaatsen, terwijl we met zijn allen weten dat sporten juist gezond en goed is voor de mensen.”

In hun brief aan het kabinet melden de bonden dat invoering van het CTB bij sportcomplexen de hele sportsector ontregelt. “Sport is juist onderdeel van de oplossing voor deze gezondheidscrisis”, schrijven de bonden. “Wij vragen het kabinet daarom om in ieder geval de sportbeoefening zelf en de begeleiding van (jeugd)sport door vrijwilligers uit te zonderen van de verplichting van het coronatoegangsbewijs.”

Meer nieuws

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

Inlineskatekalender bekend!

ISU WK Shorttrack is bewijs van enorme groei die deze discipline doormaakt

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?