Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB raadpleegt verenigingen online over actuele coronazaken

Gepubliceerd woensdag 3 februari 2021
Hoe houd je als schaatsvereniging in coronatijd het hoofd boven water? Wat kun je doen om leden te behouden, nu schaatsen slechts beperkt mogelijk is? Kun je het inlineskaten aanwenden om nieuwe leden aan te trekken? De KNSB houdt vrijdag 5 februari weer een online-sessie om deze zaken te bespreken met vrijwilligers en bestuurders van verenigingen.

Premier Rutte maakte dinsdag de nieuwste maatregelen bekend. Maar wat hij ook gaat vertellen, duidelijk is dat de coronapandemie ook de schaatswereld stevig heeft geraakt deze winter. IJsbanen sloten hun deuren, of zijn slechts beperkt open. Wedstrijden werden verboden en veel creativiteit was/is nodig om trainingen te laten doorgaan.

De ene schaatsvereniging heeft hier meer praktische hinder en/of financiële tegenslag van ondervonden dan de ander. “De precieze gevolgen zijn we nu in kaart aan het brengen. Voorlopig is dat nog een grote puzzel. We hopen via deze sessie de stukjes in elkaar te kunnen leggen”, zegt Ramon Kuipers, medewerker Sportparticipatie van de KNSB.

Voor de online sessie hebben zich al ruim tachtig deelnemers ingeschreven, aanmelden kan via dit formulier. De bijeenkomst op 5 februari duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Kuipers: “Wij zullen niet alleen informatie delen, we willen ook graag praktijkvoorbeelden horen, waarmee verenigingen van elkaar kunnen leren.”

Tijdens de bijeenkomst komt allereerst de actuele coronasituatie aan de orde. Dat gaat met name over de financiële regelingen (TASO, TVS en SPUKIJZ) die worden opengesteld om opgelopen schade vergoed te kunnen krijgen. Wat is mogelijk, wat moet je als vereniging of ijsbaan doen om voor een uitkering in aanmerking te komen, et cetera?

Het zal vrijdag zeker ook gaan over ledenbehoud. Wat kun je doen om actieve schaatsers aan je club te blijven binden, wanneer je niet of nauwelijks het ijs op kunt? Kuipers: “We willen graag weten wat verenigingen doen om leden bij de club betrokken te houden, zodat andere verenigingen daar hun voordeel mee kunnen doen.”

Nu het schaatsseizoen voor een groot deel door corona is geplaagd, liggen er extra kansen via het inlineskaten. Het afgelopen jaar bleek skeeleren razend populair, skates vlogen de winkels uit. De KNSB richt zich via SKATETIJD! met name op de jeugd. Kuipers: “We verwachten de komende maanden opnieuw een opleving en het zou natuurlijk mooi zijn als verenigingen daarop inhaken. Daarover willen we graag met elkaar van gedachten wisselen.”

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?