Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB past vanwege coronabeleid wedstrijdkalenders aan

Gepubliceerd woensdag 4 november 2020
Nu het kabinet vanwege corona de beperkingen voor de sportwereld handhaaft, heeft de KNSB besloten de schaatskalenders tot 1 januari 2021 aan te passen. Bij het marathonschaatsen en kunstrijden zijn alle wedstrijden voor dit kalenderjaar afgelast. Voor alle disciplines wordt gezocht naar een alternatieve invulling na de jaarwisseling.

Bij het marathonschaatsen zijn de wedstrijden 4 t/m 7 in het klassement om de KNSB Cup geschrapt. “Vreselijk jammer, maar de volksgezondheid staat voorop. Dit besluit is onvermijdelijk”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. Ook de Trachitol Trophy, de vierdaagse die gepland stond van 26-29 november, gaat voorlopig niet door. Hiervoor worden nieuwe data gezocht in het nieuwe kalenderjaar.

In het kunstrijden stond voor 21-22 november in Utrecht de KNSB Cup 1 op het programma. Deze wedstrijd is afgelast. Voor de Lumière Cup (10-13 december) wordt een nieuwe datum gezocht. Of Nederlandse rijders worden uitgezonden naar internationale wedstrijden, met name de NRW Trophy in Dortmund (26-29 november), wordt binnenkort beslist.

In het shorttrack is definitief een streep gezet door de KNSB Cup 2 en wordt gezocht naar een nieuwe datum voor KNSB Cup 3, in januari 2021. Recent ging op het laatste moment een een streep door de International Invitation Cup (IIC). De KNSB zoekt naar alternatieven om de nationale toprijders in december nog wedstrijden te kunnen laten rijden.

Bij het langebaanschaatsen zijn tot 1 januari alle regionale en landelijke wedstrijden afgelast. Dit betreft onder meer voor de Utrecht City Bokaal (21-22 november) en de Rabo Holland Cup 3 (5-6 december), die golden als selectiewedstrijden voor de NK’s. Ook de NK Sprint voor Junioren is afgelast.

Voor de door NOC*NSF erkende topsporters gaat de KNSB, na het succes van de NK Afstanden afgelopen weekeinde, door met de organisatie van de Daikin NK Allround (21-22 november), Daikin NK Sprint (28-29 november) en het WK Kwalificatie Toernooi (26-28 december).

Meer nieuws

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Aftrap campagne basiseisen sociale veiligheid

TeamNL langebaanschaatsen voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

TeamNL Shorttrack voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

Extra marathon op de kalender: Staatsloterij Schaatsmarathon

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?