Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB ondertekent partnership met Johan Cruyff Institute

Gepubliceerd donderdag 20 februari 2020

De KNSB en het Johan Cruyff Institute tekenen een partnership en stellen het aanbod van academische programma’s van het Institute beschikbaar voor alle medewerkers en atleten van de schaatsbond.

De KNSB en het Johan Cruyff Institute hebben een wederzijdse samenwerking geactiveerd na het ondertekenen van een officieel partnership op 13 februari jl. De overeenkomst biedt onder andere speciale voordelen voor de medewerkers en atleten van de bond. Zij ontvangen kortingen tot 20% op de academische programma’s op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring, football business en coaching. Die programma’s worden aangeboden door het Johan Cruyff Institute, met als doel om de ontwikkeling van hun professionele loopbaan te bevorderen.

Daarnaast biedt de overeenkomst nog andere voordelen voor de KNSB en studenten en alumni van het Johan Cruyff Institute, zoals deelname aan speciale studiecasussen, gastlezingen, stageplaatsen en de organisatie van gezamenlijke educatieve activiteiten.

“Met deze samenwerking kunnen we onze schaatsers, van wie velen sport en studie combineren, nog beter faciliteren. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is wat we allemaal willen”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. Hij studeerde in 2012 de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam.

De KNSB, één van de grotere sportbonden van Nederland, zet zich in voor de versterking en promotie van de schaats- en inlineskatesport. De bond richt zich op de volle breedte van het schaatsen: topsport en breedtesport, verenigingen, commerciële partners en schaatsfans. Schaatsers die bij het Johan Cruyff Institute met succes hebben gestudeerd zijn onder anderen: Wouter Olde Heuvel, Margot Boer, Jochem Uytdehaage en Renate Groenewold.

Het Johan Cruyff Institute is een toonaangevende aanbieder van parttime masterprogramma’s op het gebied van sportmanagement, -marketing en -sponsoring, football business en coaching. Het JCI heeft als missie om de volgende generatie van leiders in sportmanagement op te leiden, in het belang van de professionalisering van de sportindustrie. Sinds 2007 zijn 700 alumni bij het Johan Cruyff Institute in Amsterdam afgestudeerd. Atleten die hun diploma hebben behaald zijn onder anderen Edwin van der Sar, Esther Vergeer, Laurens ten Dam, Bibian Mentel en Femke Heemskerk.

FOTO: Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB, en Mariël Koerhuis, manager van het Johan Cruyff Institute,  hebben zojuist het samenwerkingscontract ondertekend. 

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?