Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB-onderscheidingen voor Harry Koch en Herman ter Meulen (OC Thialf)

Gepubliceerd dinsdag 16 februari 2021

Harry Koch en Herman ter Meulen, twee vertrouwde gezichten in het Organisatiecomité (OC) Thialf, zijn na afloop van de ISU WK Afstanden, door de KNSB onderscheiden.

 Wedstrijdleider Koch werd benoemd tot Lid van Verdienste van de KNSB. OC-voorzitter Ter Meulen kreeg namens de schaatsbond de Blijk van Erkenning. Directeur-bestuurder Herman de Haan sprak namens de KNSB lovende woorden, op het middenterrein van Thialf.

Op die plek was Harry Koch vele jaren te vinden als wedstrijdleider bij nationale en internationale wedstrijden. Na 25 jaar trouwe dienst als landelijk vrijwilliger neemt Koch afscheid van de schaatssport. Hij werd geroemd als ‘vast ijkpunt in de voorbereiding, opzet, uitvoering en protocollering van de toernooien’.

“Als wedstrijdleider was hij een vaste waarde en autoriteit op het middenterrein”, sprak De Haan. “Iedereen wist dat de wedstrijdorganisatie bij Harry in goede handen was en die rustgevende gedachte heeft enorm bijgedragen aan sportieve prestaties en succesvolle toernooien. Wij zijn Harry daar veel dank voor verschuldigd.”

Herman ter Meulen was de laatste twaalf jaar voorzitter van het OC Thialf. In die rol neemt hij later dit jaar afscheid, maar ook voor hem waren de ISU WK Afstanden het laatste toernooi in functie als OC-preses.

“Herman heeft als voorzitter een belangrijke leidende rol gespeeld in de overgang van het volledig zelf organiseren van NK’s en ISU-toernooien naar de coproducties met House of Sports” sprak De Haan. “Altijd constructief en begripvol en altijd met het belang ‘samen voor het schaatsen’ in het vaandel.”

Bij de onderscheidingen die het duo ontving hoorde ook een cheque voor een weekendje weg.

FOTO: Herman ter Meulen (links) en Harry Koch worden op het middenterrein van Thialf, na afloop van de ISU WK Afstanden, onderscheiden door de KNSB. Foto Martin de Jong.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?