Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB maakt vanaf eind april inlineskatewedstrijden voor topsporters mogelijk

Gepubliceerd zaterdag 27 maart 2021
De KNSB heeft van het Ministerie van VWS toestemming gekregen voor het organiseren van topsportevenementen voor inlineskaters. Het gaat om 12 wedstrijddagen met tien baan- en wegwedstrijden en vijf marathons. De wedstrijdcyclus wordt afgewerkt in de periode van vrijdag 30 april tot en met zaterdag 19 juni.

De wedstrijden vallen binnen de uitzonderingsregeling die de Rijksoverheid in december 2020 heeft ingevoerd. De organisatie van de wedstrijden is mogelijk vanwege de officiële NOC*NSF-status en omdat alle wedstrijden worden gereden op afgesloten terreinen. Doel van de wedstrijden is om een selectie op te kunnen stellen voor het EK dat van 18 tot en met 25 juli plaatsvindt in Canelas (Portugal) en het WK van 4 tot en met 11 september in Cartagena (Colombia).

Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten bij de KNSB: “Met de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen en andere inlineskatewedstrijden in augustus 2020 en met de schaatsevenementen van afgelopen winter hebben we als KNSB aangetoond dergelijke evenementen in coronatijd goed te kunnen organiseren, samen met onze partners. We zijn natuurlijk superblij dat onze beste inlineskaters in deze wedstrijden kunnen strijden om deelname aan het EK en WK, al hebben er wel een dubbel gevoel bij. Wij leven natuurlijk ook intens mee met alle sporters die door de coronaomstandigheden hun hobby of beroep nu niet in wedstrijdverband kunnen uitoefenen.”

Ook de Sectie Inlineskaten van de KNSB, verantwoordelijk voor de nationale kalender, is verheugd. Voorzitter René de Klein: “Wij hebben allemaal de wedstrijdmentaliteit en zouden graag voor iedereen een mooie wedstrijdkalender willen neerzetten. Alleen in de huidige coronarace die gelopen wordt, zit simpelweg niet meer ruimte. We zijn trots dat we richting het EK en WK in ieder geval hiermee van start kunnen. Afgelopen jaar hebben we laten zien dat we gedisciplineerd zijn en met strikte maatregelen en gezond verstand op een veilige manier wedstrijden kunnen organiseren.”

Coronaregels
Bij de wedstrijden zal het coronaprotocol van NOC*NSF strikt nageleefd worden. Het aantal deelnemers is tot een minimum beperkt. Zij worden door de bondscoaches/sectie en KNSB aangewezen. Deelnemers, jury, EHBO en begeleiding worden vooraf getest op het coronavirus en er is geen publiek toegestaan. Alleen Nederlandse senioren en junioren A kunnen aan de wedstrijden meedoen.

Met de planning van de nieuwe wedstrijdcyclus vervallen de landelijke wedstrijden die in de periode tot en met 19 juni op de kalender stonden. Daaronder vallen ook de NK’s. Deze wedstrijden worden eventueel op een later moment in het seizoen nog ingehaald als het kabinet de coronamaatregelen versoepelt.

De nieuwe kalender tot en met 19 juni ziet er als volgt uit:

Datum Plaats Wedstrijd
Wedstrijd 1 30-apr Heerenveen Baan: 1000 meter, puntenkoers
1-mei Heerenveen Baan: 500 meter, afvalkoers
Wedstrijd 2 7-mei Rotterdam Baan: 200 meter, 1000 meter, afvalkoers
8-mei Rotterdam Weg: puntenkoers, one lap, marathon 1, 42 km
Wedstrijd 3 14-mei Wervershoof Baan: 500 meter, puntenkoers
15-mei Medemblik Weg: 100 meter, afvalkoers, one lap, marathon 2, 25 km
29-mei Eibergen Marathon 3, 42 km
5-jun Brakel Marathon 4, 42 km
Wedstrijd 4 11-jun Heerde Baan: 200 meter, 1000 meter, puntenkoers
12-jun Heerde Baan: 500 meter, afvalkoers
Wedstrijd 5 18-jun Heerde Weg: one lap, puntenkoers
19-jun Heerde Weg: 100 meter, marathon 5, 42 km

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?