KNSB maakt shorttrackselectie bekend voor ISU World Cup 3 en de Winteruniversiade

Maandag 08 november 2021
De Selectiecommissie Shorttrack (SCST) van de KNSB heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de rijders die zullen deelnemen aan ISU World Cup 3 in het Hongaarse Debrecen (18 - 21 november). Ook is de selectie bekend voor TeamNL bij de Winteruniversiade in Luzern (11 – 21 december).

Bij ISU World Cup 3 in Debrecen, die tevens geldt als olympische kwalificatiewedstrijd, verschijnen dezelfde twaalf rijders aan de start als bij de eerste twee World Cups van dit seizoen. In Beijing en Nagoya haalden de Nederlandse shorttrackers in totaal negen medailles, waarvan vier gouden. 

Het team ligt goed op koers om het maximale aantal van tien (vijf per sekse) startbewijzen binnen te halen voor de Olympische Spelen in Beijing (4 – 20 februari). Deze moeten definitief worden veiliggesteld in de laatste twee World Cups. Na Debrecen volgt de thuiswedstrijd in Dordrecht, waar World Cup 4 wordt verreden van 25 – 28 november. Wie aan deze wedstrijd deelnemen, maakt de SCST na World Cup 3 bekend.

De selectie voor World Cup 3 bestaat uit de volgende rijders.
Vrouwen:
Suzanne Schulting
Xandra Velzeboer
Yara van Kerkhof

Selma Poutsma
Rianne de Vries
Georgie Dalrymple

Mannen:
Itzhak de Laat
Sjinkie Knegt
Jens van ’t Wout

Dylan Hoogerwerf
Sven Roes
Melle van ’t Wout

De SCST heeft tevens de namen bekendgemaakt van de shorttrackers die deelnemen aan de Winteruniversiade, die van 11 – 21 december wordt gehouden in het Zwitserse Luzern. De selectie voor TeamNL bestaat daar uit de volgende rijders.
Vrouwen:
Diede van Oorschot
Anne Floor Otter
Michelle Velzeboer

Mannen:
Hessel van Berkum
Teun Boer
Niels Kingma
Bram Steenaart