KNSB maakt selectie voor EK Shorttrack in Gdansk bekend

Vrijdag 08 januari 2021
De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de rijders die zullen deelnemen aan de ISU Europese Kampioenschappen in het Poolse Gdansk (22-24 januari). TeamNL Shorttrack bestaat bij dit toernooi uit de volgende rijders.

Vrouwen (3 individuele startplaatsen)

Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma (deze drie bezetten de individuele startplaatsen), Rianne de Vries en Georgie Dalrymple. Reserve: Yara van Kerkhof.

Mannen (3 individuele startplaatsen)

Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf en Sjinkie Knegt (deze drie bezetten de individuele startplaatsen), Jens van ’t Wout en Friso Emons. Reserve: Melle van ’t Wout. Het toernooi in Gdansk wordt gehouden van vrijdag 22 t/m zondag 24 januari 2021. Het is de eerste internationale ISU-wedstrijd sinds de World Cup Finale van februari 2020 in Dordrecht. Bij deze EK verdedigt Suzanne Schulting haar Europese titel, zowel allround als op alle afstanden. Ook de vrouwen-relayploeg is regerend Europees kampioen. Meer actuele informatie over deze ISU EK Shorttrack 2021 is te vinden via deze speciale EK-pagina op schaatsen.nl.