KNSB maakt met komst Annie Sarrat staf van Shorttrack TeamNL weer compleet

Vrijdag 22 juli 2022

De KNSB heeft de begeleidingsstaf van zijn nationale shorttrackselectie weer (bijna) compleet. Bondscoach Niels Kerstholt, die recent het roer overnam van Jeroen Otter die een sabbatical neemt, werkt voortaan met twee assistent-coaches. Dat zijn nieuwkomer Annie Sarrat en Kip Carpenter, die al sinds 2014 bij het team zit.

Sarrat (44), die zowel een Canadees als Frans paspoort heeft, kwam als jonge shorttrackster voor Frankrijk uit, waarvoor ze in 1995 deelnam aan de WK Junioren. Ze studeerde in Canada af als bewegingswetenschapper, werkte daar vele jaren als (bonds)coach en verzorgde ook de trainersopleiding. In 2006 ontving ze de Speedskate Canada Coach Award of Excellence. In 2020 kwam Sarrat naar Frankrijk, waar ze tot en met de Winterspelen van Beijing bondscoach was.

Amerikaan Kip Carpenter (43), olympisch medaillewinnaar op de 500 meter langebaan, maakt al sinds 2014 deel uit van de begeleidingsstaf van Shorttrack TeamNL. Hij verzorgde het materiaal (schaatsen en ijzers) van de rijders. De Amerikaan wordt nu assistent-coach, die onder meer langebaantrainingen op zich neemt. Hij blijft eindverantwoordelijk voor het materiaal, maar voor de uitvoering van dat werk hoopt de KNSB binnenkort een nieuwe materiaalman aan te trekken.  

Lees het complete verhaal op schaatsen.nl

De nieuwe assistent-coach Annie Sarrat, op de foto in Bormio. FOTO KNSB/DENNIS KRUIJSWIJK