KNSB maakt heldere afspraken met Sjinkie Knegt op weg naar WK Seoul

Donderdag 16 februari 2023

Sjinkie Knegt heeft alsnog zijn vertrouwen uitgesproken in bondscoach Niels Kerstholt en de begeleidingsstaf van TeamNL Shorttrack. Op basis van heldere afspraken maakt Knegt deel uit van de selectie die zich nu voorbereidt op de WK shorttrack. Die kampioenschappen zijn van 10 t/m 12 maart in Seoul.

Technisch directeur Remy de Wit en disiciplinemanager shorttrack Wilf O’Reilly hebben gisteren in Thialf een uitvoerig gesprek gehad met Sjinkie Knegt. Aanleiding daarvoor waren de uitlatingen van de shorttracker voorafgaand aan de ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht en de officiële waarschuwing die hij daarvoor ontving.

Tijdens het onderhoud is de lucht geklaard en hebben betrokkenen een streep onder de kwestie gezet. Later op de dag heeft Knegt ook gesproken met bondscoach Niels Kerstholt en opnieuw Remy de Wit. Hierin heeft Knegt zich gecommitteerd aan de onderling afgesproken voorbereiding op het WK in de Koreaanse hoofdstad. Die afspraken hebben zowel betrekking op het trainingsprogramma als het gedrag van de rijder.

“De neuzen staan weer dezelfde kant op”, aldus technisch directeur De Wit. “Wij kijken terug op een vervelende week ondanks de zes gewonnen medailles, maar daar hebben we nu een dikke punt achter gezet.” Bondscoach Kerstholt: “Zand erover. We willen met zijn allen dit seizoen succesvol afsluiten in Seoul. Daar zetten we nu samen de schouders onder.” Knegt: “Genoeg gepraat. Het wordt nu weer tijd om de benen te laten spreken. Op naar Seoul, zou ik zeggen.”

Met een podiumplaats (zilver op de 1500 meter) bij de ISU World Cup 5 in Dresden verdiende Knegt een plaats in de voorselectie voor het WK (artikel 10.1 van de selectieprocedure). De definitieve selectie wordt later deze maand bekendgemaakt.