Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB International Invitation Cup: alle coronatests negatief

Gepubliceerd donderdag 3 december 2020
Aan de vooravond van de KNSB International Invitation Cup zijn alle deelnemende shorttrackers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Alle uitslagen waren negatief. Het toernooi wordt van 4 t/m 6 december verreden in Thialf. Dat gebeurt zonder publiek, de wedstrijden zijn te volgen via een livestream op schaatsen.nl/live.

Voor de organisatie van deze International Invitation Cup hanteren de KNSB en Shorttrack Club Thialf (SCT) strenge protocollen. Eén onderdeel daarvan zijn de verplichte tests die afgelopen maandag én woensdag zijn afgenomen. De uitslagen zijn nu bekend en zij maken de weg vrij voor alle ingeschreven deelnemers om aan de start te verschijnen.

Voor de Nederlandse deelnemers valt een ticket te verdienen voor het komende EK in Gdansk (22-24 januari). Wie, zowel bij de mannen als vrouwen, het klassement wint over drie afstanden (500, 1000 en 1500 meter) zit automatisch in de voorselectie van dat EK. Datzelfde geldt straks voor de winnaars van het NK Allround (2-3 januari in Thialf).

Aan deze International Invitation Cup doen bijna vijftig shorttrackers mee, afkomstig uit Nederland, België, Frankrijk, Israël en Letland. De IIC werd voor het eerst verreden in 2007, toen nog in Den Haag. De laatste jaren is Thialf de vaste thuishaven. De KNSB en SCT krijgen bij het organiseren van deze editie ondersteuning van TIG Sports.

Het programma, deelnemerslijsten én live uitslagen vind je op deze speciale pagina van schaatsen.nl. De wedstrijden zijn zaterdag en zondag integraal te volgen via een betaalde livestream op schaatsen.nl/live. De NOS zal op zaterdag en zondag ook aandacht besteden aan de Invitation Cup op NPO1.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?