Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB houdt van 12 t/m 18 juni derde Nationale SKATE4daagse

Gepubliceerd donderdag 4 mei 2023

Volgende maand is het weer zo ver: de KNSB Nationale SKATE4daagse. Dit evenement voor liefhebbers van het inlineskaten (of skeeleren) beleeft van 12 t/m 18 juni alweer zijn derde editie. Veel verenigingen die zijn aangesloten bij de KNSB houden in die week speciale activiteiten; individueel deelnemen is uiteraard ook mogelijk.

Foto: Hanneke Mennens
Foto: Hanneke Mennens

Aan de KNSB Nationale SKATE4daagse kun je in heel het land meedoen. Je stapt thuis met je skates aan de straat op, zoekt een mooie (asfalt)route uit en gaat skeeleren. Alleen, met vrienden of je gezin, of met skaters van je schaats- of skeelervereniging. Het enige wat je extra nodig hebt, is de gratis te downloaden GoSkate-app.

Als je straks op pad gaat, zet je de GoSkate-app aan. Die slaat jouw route op en registreert de kilometers die jij aflegt. Als je via de app officieel hebt ingeschreven, ontvang je na het voltooien van die vier dagen je SKATE4daagse-medaille. Je kunt kiezen voor afstanden tussen de 5 en 50 kilometer per dag.

Ook veel verenigingen doen mee aan de Nationale SKATE4daagse. Zij gaan van 12 t/m 18 juni vier dagen inlineskaten met hun leden, daarnaast houden ze clinics en andere activiteiten om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het inlineskaten. Op de speciale pagina schaatsen.nl/skate4daagse vind je alle verenigingen die meedoen aan de SKATE4daagse. Meld je aan bij de vereniging, ontvang jouw stempelkaart en ga van start voor de enige echte SKATE4daagse-medaille.

De SKATE4vierdaagse vindt langzaam maar zeker zijn plek op de kalender. “Sinds corona is inlineskaten in populariteit gegroeid en de vierdaagse draagt extra bij aan het plezier”, zegt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. “Dat zien wij graag, zeker als mensen goed voorbereid en veilig op pad gaan. Dus zet een helm op en trek beschermers aan voor pols, knie en elleboog. Wil je het echt goed doen, neem dan les bij een vereniging of check de tips en tricks van Learn to Skate op schaatsen.nl.”

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?