Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB geeft schouderklop aan de scheidsrechter

Gepubliceerd zondag 1 oktober 2023

De ijsbanen gaan weer open, het nieuwe schaatsseizoen begint. Honderdduizenden schaatsers gaan deze winter het ijs op om lekker gezond te bewegen, aan hun techniek te schaven, PR’s te verbeteren en in wedstrijden een gooi naar het erepodium te doen. Wekelijks zijn er wedstrijden, waarin schaatsers met elkaar de krachten meten. Geweldig! Maar niet vanzelfsprekend…

Het houden van schaatswedstrijden is alleen mogelijk dankzij de vrijwillige inzet van al die scheidsrechters, starters, juryleden en overige officials. Zonder hen heb je geen start of finish. Als die vrijwilligers, onmisbaar voor de schaatssport, verdienen daarvoor een dikke pluim én ons aller respect. De KNSB sluit zich dan ook aan bij de nationale Week van de Scheidsrechter 2023.

“We staan er zelden bij stil, vinden het normaal dat er mensen zijn die wedstrijden in goede banen leiden. Maar zo vanzelfsprekend is het niet. Deze mensen offeren vrije tijd op om anderen te laten genieten van hun sport. Daarvoor kunnen wij hen niet genoeg bedanken”, zegt Jurre Trouw, manager sportparticipatie van de KNSB. “Wij geven al die scheidsrechters, starters, juryleden en officials een welverdiende schouderklop en wensen hen een goede schaatswinter vol mooie wedstrijden in een respectvolle ambiance.”

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?