Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB geeft schouderklop aan de scheidsrechter

Gepubliceerd zondag 1 oktober 2023

De ijsbanen gaan weer open, het nieuwe schaatsseizoen begint. Honderdduizenden schaatsers gaan deze winter het ijs op om lekker gezond te bewegen, aan hun techniek te schaven, PR’s te verbeteren en in wedstrijden een gooi naar het erepodium te doen. Wekelijks zijn er wedstrijden, waarin schaatsers met elkaar de krachten meten. Geweldig! Maar niet vanzelfsprekend…

Het houden van schaatswedstrijden is alleen mogelijk dankzij de vrijwillige inzet van al die scheidsrechters, starters, juryleden en overige officials. Zonder hen heb je geen start of finish. Als die vrijwilligers, onmisbaar voor de schaatssport, verdienen daarvoor een dikke pluim én ons aller respect. De KNSB sluit zich dan ook aan bij de nationale Week van de Scheidsrechter 2023.

“We staan er zelden bij stil, vinden het normaal dat er mensen zijn die wedstrijden in goede banen leiden. Maar zo vanzelfsprekend is het niet. Deze mensen offeren vrije tijd op om anderen te laten genieten van hun sport. Daarvoor kunnen wij hen niet genoeg bedanken”, zegt Jurre Trouw, manager sportparticipatie van de KNSB. “Wij geven al die scheidsrechters, starters, juryleden en officials een welverdiende schouderklop en wensen hen een goede schaatswinter vol mooie wedstrijden in een respectvolle ambiance.”

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?