KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Dinsdag 28 november 2023

De KNSB en TIG Sports hebben hun samenwerking in Shorttrack verlengd tot medio 2028. TIG Sports is sinds 2011 eventpartner van de KNSB voor internationale shorttrack-wedstrijden en zal daarnaast vanaf het seizoen 2024-2025 ook de Nederlandse kampioenschappen gaan organiseren.

Nadat het WK Shorttrack al in 1985 en 1990 in Amsterdam en in 1996 in Den Haag waren gehouden, kreeg Nederland het evenement door de ISU opnieuw toegewezen in 2017. De KNSB had inmiddels TIG Sports in de arm genomen en daarmee ging de groei van de evenementen en de sportieve ontwikkeling van TeamNL hand in hand. Met als gevolg een betere ervaring voor de fans, meer aandacht van de media en meer commerciële partners. Het succesvolle WK in 2017 in een uitverkocht Ahoy, georganiseerd door TIG Sports, was daar een goed voorbeeld van.

Daarna organiseerde TIG Sports ook verschillende ISU World Cup-wedstrijden in Nederland, alsmede het WK in 2021 dat – zonder publiek en met Covid-maatregelen – in Dordrecht werd gehouden. Ook de organisatie van het Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack in 2024 (wederom in Ahoy’) en het onlangs door de ISU aan Nederland toegewezen WK in 2028 is toevertrouwd aan TIG Sports.

De KNSB is bij monde van commercieel directeur Jeroen Kraaij heel blij met de verlenging en uitbreiding van de samenwerking met TIG Sports. “De langjarige samenwerking is structureel succesvol gebleken met als voorlopig hoogtepunt het WK in 2017 in Rotterdam en dat belooft het ook in 2024 weer te worden. Hoe mooi is het voor onze eigen rijders om in een uitverkocht Ahoy’ voor de wereldtitels te gaan strijden?! Dat ook de volgende generatie shorttrackers die kans in 2028 krijgt, is voor hen een uitdagende stip aan de horizon”, aldus Kraaij. “De organisatie van deze evenementen is bij TIG Sports in goede handen. Des te mooier dat zij de komende jaren ook de NK’s naar ‘next level’ gaan tillen. Onze Nederlandse toppers maar ook de opkomende talenten verdienen het om in een fraaie entourage voor de nationale prijzen te rijden. Dat past ook bij de status die de shorttrack-sport in Nederland inmiddels heeft.”

Niels Markensteijn, directeur van TIG Sports: “Shorttrack is een geweldige sport om naar te kijken. De evenementen die we tot nu toe samen met de KNSB in Nederland hebben georganiseerd, waren – op de corona-editie van 2021 na - stuk voor stuk uitverkocht en uiterst sfeerrijk. Ook het WK in 2024 gaat weer een enorme belevenis worden. Het is heel fijn dat de ISU zoveel vertrouwen in de KNSB en TIG Sports heeft, dat we ook het WK in 2028 in Nederland mogen organiseren! Daarnaast zijn we erg blij met het verlengen en uitbreiden van de samenwerking met de KNSB. Wij hebben er nu al zin in om ook de NK’s een ‘boost’ te geven!”

Niets missen van het komende Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack (15 t/m 17 maart 2024) in Ahoy? Bestel dan snel je tickets. Meer info op Schaatsen.nl.