Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en Thialf bereiken akkoord over zomerijs 2020

Gepubliceerd woensdag 10 juni 2020

De KNSB en Thialf hebben een akkoord bereikt over het zomerijs 2020. Vanaf 27 juli kunnen de langebaanschaatsers trainen op de 400-meterbaan in Heerenveen. Het ijs blijft liggen tot en met het winterseizoen 2020 – 2021, dat in Thialf officieel op 14 september begint.

Dit betekent dat de topschaatsers zeven weken gebruik kunnen maken van het zomerijs. De ijsbaan zal voor de topsporters open zijn van maandag t/m zaterdag, van 9.00 tot 18.00 uur (op zaterdag tot 13.00 uur). De huurprijs, die de KNSB samen met het CTO/Topsport Noord betaalt, ligt beduidend hoger dan voorgaande jaren.

“Het is duidelijk dat we sporttechnisch en financieel concessies hebben moeten doen”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Maar iedereen weet dat Thialf in zwaar weer verkeert. We hebben onze uiterste best gedaan om te komen tot een situatie waarin onze topsporters zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dit was het maximaal haalbare.”

Uiteindelijk hebben de KNSB en Thialf ook nieuwe afspraken gemaakt over het shorttrackijs. De nationale selectie van bondscoach Jeroen Otter kan vanaf 13 juli weer gebruik maken van de 30×60 meter grote ijsbaan op het middenterrein van Thialf.

Met deze afspraken komt in elk geval een eind aan de onzekerheid over het zomerijs. Alle partijen weten nu waar ze aan toe zijn. “Dat betekent dat alle teams hun planning definitief kunnen maken. Nog belangrijker is dat we nu met Thialf en zijn aandeelhouders in gesprek zijn over de naaste toekomst, want we hebben elkaar gewoon hard nodig ”, aldus De Wit.

Marc Winters, directeur van Thialf: “Wij zouden het liefst de gehele zomer ijs bieden voor de topsport maar in de huidige turbulente tijd bleek dat voor deze zomer van beide kanten geen haalbare kaart. Wel is het gezamenlijke doel om voor de komende jaren met onze topsportpartners structurele afspraken voor het ijs in de zomermaanden.”

Meer nieuws

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

KNSB geeft vader Sjoukje Dijkstra postuum zijn NK-titel terug

Vacature: Competitieleider Marathonschaatsen en Inlineskaten bij de KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?