KNSB en Qualogy, partners in talentherkenning

Vrijdag 26 april 2024

De KNSB en Qualogy hebben hun samenwerking vastgelegd tot en met de Olympische Spelen van 2026, met de intentie om ook de volgende olympische cyclus (tot en met 2030) met elkaar door te gaan. Qualogy is al jaren partner van de KNSB als het gaat om het verwerken en opslaan van data van elektronische tijdwaarneming (ET-data), maar nu gaat het bedrijf de bond ook bijstaan op het gebied van talentherkenning- en ontwikkeling voor de discipline langebaan.

short-track-tekenen-747x1024

Remy de Wit en Paul Mehihal bezegelen de uitbreiding van de samenwerking met een handdruk op de tribunes van Ahoy tijdens het onlangs gehouden WK Shorttrack.

Qualogy heeft speciaal voor de KNSB de TalentTracker ontwikkeld, een product waarmee ruwe data systematisch worden verwerkt en omgezet naar bruikbare data die inzicht geven in de ontwikkelingen van een jonge schaatsers ten opzichte van de huidige topschaatsers en inmiddels afgezwaaide sporticonen.

Met de TalentTracker worden alle beschikbare data (gereden tijden) van alle (oud)schaatsers in één dashboard gecombineerd. Dit geeft inzicht in wat Nederland te bieden heeft aan talent op schaatsgebied. En geeft daarnaast inzicht in de ontwikkeling van ieder individu, wat voor de monitoring van onze schaatsers houvast biedt voor de invulling van trainingen.

Ook kan de KNSB snel signaleren aan welke doelgroepen er meer aandacht moet worden besteed, om wellicht ook daarmee in de toekomst stappen te kunnen maken.

Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “De verschillen in de absolute top worden steeds kleiner. Als schaatsland pur sang willen wij natuurlijk niet alleen bij de komende Olympische Spelen om de medailles meedoen, maar ook in 2030, 2034 en later. Wie er dan namens TeamNL aan de start zullen staan, weten we nu natuurlijk nog niet. TalentTracker is een belangrijk onderdeel in het talentherkennings-en ontwikkelingsproces op weg naar de wereldtop.”

Paul Mehilal, directeur van Qualogy vult aan: “Mooi dat we de talentherkenning- en ontwikkeling van de KNSB op deze manier kunnen ondersteunen bij het inzichtelijk maken van data. Net als onze schaatsers gaan ook de technologische ontwikkelingen razendsnel. We zijn enthousiast om in de volgende fase data science en kunstmatige intelligentie toe te passen, zodat we gezamenlijk blijvend significante vooruitgang kunnen boeken in de prestaties van de KNSB Talent Team-schaatsers.”

Over Qualogy
Consultancy, beheer en projecten. Dit zijn al ruim 25 jaar de drie pijlers van de brede dienstverlening van Qualogy. Met daarnaast een tak waar men op eigen initiatief en door hierin zelf te investeren oplossingen en producten ontwikkelt voor de IT-markt. Productontwikkeling waarbij Qualogy nieuwe technologie toepast. De innovatieve kennis en ervaring die hiermee worden opgedaan, gebruikt het bedrijf weer in de andere diensten voor haar klanten. Zo blijft Qualogy vooroplopen binnen de informatietechnologie.

Remy de Wit en Paul Mehihal bezegelen de uitbreiding van de samenwerking met een handdruk op de tribunes van Ahoy tijdens het onlangs gehouden WK Shorttrack.