Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en NOS verlengen contract: schaatswedstrijden tot medio 2026 bij NOS te zien

Gepubliceerd dinsdag 31 mei 2022
De nationale schaatskampioenschappen zijn ook de komende vier jaar te volgen op alle platforms van de NOS. De schaatsbond KNSB en de NOS hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract dat loopt tot en met het olympische seizoen 2025-2026. Het gaat om alle NK’s langebaanschaatsen, marathon, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten.
Foto: Soenar Chamid

“De cijfers wijzen het uit: de fans blijven het schaatsen trouw. Zelfs in coronatijd kon onze topsport doorgaan en beleefden miljoenen Nederlanders daar plezier aan”, aldus Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB. “Voor al die liefhebbers én voor ons als schaatsbond is het heel fijn dat alles ook de komende jaren via de NOS te volgen blijft.”

“Schaatsen is en blijft een van de belangrijkste sporten van Nederland. Veel successen, veel belangstelling, veel verhalen en dus journalistiek zeer relevant. Dat laatste geldt zeker ook voor de nationale kampioenschappen want die vormen de springplank naar internationale titels en olympische medailles”, aldus Maarten Nooter hoofdredacteur van NOS Sport. “Het is mooi dat we de liefhebbers ook de komende jaren weer al die verhalen en live verslagen op onze platforms kunnen aanbieden.”

Het contract dat de KNSB met de NOS heeft afgesloten voor 2022-2026 betreft naast alle NK’s in de vijf schaatsdisciplines ook het jaarlijkse kwalificatietoernooi voor de World Cup’s en het OKT waar de tickets voor de Olympische Spelen verdiend worden.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?