KNSB en Johan Cruyff Institute gaan samen bijscholingen aanbieden

Dinsdag 09 februari 2021
In februari 2020 hebben de KNSB en het Johan Cruyff Institute een officieel partnership ondertekend voor een wederzijdse samenwerking. In het kader van deze overeenkomst hebben beide partijen de handen ineen geslagen om samen bijscholingen aan te bieden waarbij KNSB Opleidingen door deze samenwerking een verdieping wil toepassen in de huidige opleidingen en het niveau verhogen over de generieke onderwerpen zoals leiderschap. Tenminste twee keer per jaar wordt er een bijscholing aangeboden die bestaan uit meerdere workshops.

Over het Johan Cruyff Institute

Het Johan Cruyff Institute is een toonaangevende aanbieder van parttime masterprogramma’s op het gebied van sportmanagement, -marketing en -sponsoring, football business en coaching. Het Johan Cruyff Institute heeft als missie om de volgende generatie van leiders in sportmanagement op te leiden, in het belang van de professionalisering van de sportindustrie. Inmiddels telt het Johan Cruyff Institute meer dan 9000 alumni wereldwijd. De KNSB herkent zich in het leermodel van het Johan Cruyff Institute en is daarom blij met deze mooie samenwerking. In maart wordt er gestart met de Masterclass over leiderschap en omgaan met diversiteit. Deze masterclass bestaand uit drie bijeenkomsten die allen gevolgd dienen te worden om het certificaat te behalen.

Masterclass Leiderschap – Omgaan met diversiteit

Als trainer/coach werk je met groepen mensen. Je wilt graag een effectieve training opzetten en op de beste manier coachen tijdens een wedstrijd. Maar hoe doe je dat als iedereen binnen de groep verschillend is? Wat als per sporter de ervaring en het niveau verschilt? Hoe verdeel je de aandacht? En vooral, hoe ga jij daarmee om als coach? Dit zijn voorbeelden van vragen die centraal staan tijdens drie Cruyffiaanse workshops over leiderschap. Gedurende deze drieluik word je meegenomen in de visie van Johan Cruijff op coaching, met als uitgangspunt: ‘Je kan anderen pas coachen, als je jezelf kan coachen’. Vanuit deze visie wordt, door diverse professionals uit de wereld van sport en coaching, ingezoomd op leiderschap rondom het thema diversiteit. Hierbij ligt de nadruk op hoe jij hier als trainer/coach beter mee om kan gaan en welke lessen je daaruit kan trekken. Het gaat dus niet om techniek en tactiek, maar om een stuk persoonlijke ontwikkeling als coach. Workshop 1 De eerste workshop zal plaatsvinden in de vorm van een webinar en wordt geleid door Henk Verschuur. Hierin staat de basis van omgaan met diversiteit centraal. Hoe ga je om met een diverse groep sporters? En hoe coach je daarin? Docent: Henk Verschuur Henk Verschuur is voorzitter van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten FOG en Lid van de Raad van Bestuur van IWuF (International Wushu Federation). Henk heeft in de afgelopen 25 jaar belangrijke functies vervuld in (inter)nationale sportfederaties. Henk is docent van de Master in Coaching en zijn specialiteiten zijn leiderschap, balans en presteren onder druk.
> Online webinar op woensdag 3 maart 2021 19:30 - 21:00 uur
Workshop 2 De tweede workshop is ook in een online vorm en staat onder leiding van Henk Groener. Deze webinar zoomt in op de vragen ‘hoe stel je doelen in een groep met diversiteit? ‘hoe ga je het gesprek aan? en ‘over wie gaat het, over jezelf of over de ander’? Docent Henk Groener Henk Groener is één van de initiatiefnemers bij de opzet van de Master in Coaching en heeft daarna ruime ervaring opgebouwd als docent-coach. Henk was bondscoach van het Nederlandse dames handbalteam tussen 2009 en 2016 en bereikte de tweede plaats op het WK in 2015 en de vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio 2016. Sinds 2018 is hij de bondscoach van de Duitse handbaldames. Zijn specialiteiten zijn teamdynamica, groepsrollen en het samenstellen van een succesvol team.
> Online webinar op woensdag 31 maart 2021 19:30 - 21:00 uur
Workshop 3 De derde en afsluitende sessie zal (onder voorbehoud van de maatregelen rondom COVID-19) offline plaatsvinden. Deze workshop koppelt webinars 1 en 2 aan elkaar en maakt de stap naar de persoonlijke verdieping. Wat is jouw leiderschapsstijl? En hoe past deze stijl binnen het thema diversiteit? Deze workshop wordt georganiseerd op het bondsbureau in Utrecht en staat onder leiding van Master in Coaching docent Karen Ephraim. Docent: Karen Ephraim Van 1993 tot 1996 was Karen de coach van het Paralympische rugbyteam. Tegenwoordig is ze eigenaar van coachingbureau De Juf. Karen is op dit moment ook actief als projectleider in het onderwijs. Haar specialiteiten zijn coachingstijlen en feedback.
> Bijeenkomst in Utrecht waarbij je kunt kiezen uit drie data:
• dinsdag 20 april 2021 19:00 - 22:00 uur • woensdag 21 april 2021 19:00 - 22:00 uur • donderdag 22 april 2021 19:00 - 22:00 uur

Kosten

Aan de deelname van de Masterclass over leiderschap en omgaan met diversiteit zijn kosten verbonden. Trainers met een KNSB trainerslicentie krijgen een korting.
  • Ben je in het bezit van een geldige KNSB trainerslicentie dan ontvang je 20% korting en betaal je slechts € 50,00 voor deelname aan deze masterclass.
  • Ben je geen lid* van de KNSB of heb je geen KNSB Trainerslicentie*? Dan betaal je € 65,00.
Het bedrag wordt één week voor aanvang van de eerste bijeenkomst via een factuur in rekening gebracht. * De masterclass is uitsluitend bedoeld voor trainers die lid zijn bij de KNSB of trainers van genodigde sportbonden. Bij ontvangst van de inschrijving vindt deze controle plaats. 

Licentiepunten

Na het volgen van alle workshops ontvang je een certificaat van deelname. Wanneer je dit certificaat kunt overhandigen ontvang je 6 licentiepunten ten behoeven van de KNSB trainerslicentie.

Aanmelden

De mogelijkheid om aan te melden is gesloten.