Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en House of Sports houden vier grote schaatstoernooien in Thialf voor het eind van 2020

Gepubliceerd maandag 12 oktober 2020
Het langebaanschaatsen krijgt voor 1 januari 2021 vier grote wedstrijden in Thialf. De KNSB, eventpartner House of Sports en Thialf zijn er vandaag in geslaagd om de organisatie hiervan rond te krijgen. Het seizoen begint met de Daikin NK Afstanden, van 30 oktober t/m 1 november.

De kalender ziet er daarna als volgt uit:
21 – 22 november Daikin NK Allround
28 – 29 november Daikin NK Sprint
26 – 28 december WK Kwalificatie Toernooi

“Wij hebben hier samen, met alle betrokken partijen in het schaatsen, de schouders onder gezet”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Mooi dat het gelukt is. Onze schaatsers hebben in dit preolympisch seizoen weer iets om naar toe te werken en de fans kunnen straks vier weekends lang via NOS TV van topschaatsen genieten.”

Door het wegvallen van de eerste reeks World Cupwedstrijden ontstond een grote behoefte om voor de eerste helft van het seizoen 2020-2021 een sterke nationale kalender neer te zetten. In de wetenschap dat de wedstrijden vooralsnog zonder publiek verreden moeten worden, namen de KNSB en House of Sports daarin het voortouw. Met medewerking van Thialf kregen zij de organisatie van drie nationale evenementen rond.

Het ideaalplaatje bestond echter uit vier toernooien, waarbij de Daikin NK’s Allround en Sprint zelfstandig afgewerkt zouden kunnen worden. Vandaag ging daarvoor definitief het licht op groen. Het vierde wedstrijdweekend is mogelijk dankzij bijdragen van Daikin, Jumbo-Visma, Reggeborgh, Univé én de schaatsers, die een deel van hun premiepot teruggeven.

“Deze onzekere tijden vereisen een continue aanpassing aan de omstandigheden”, zegt Patrick Wouters van den Oudeweijer, directeur van House of Sports. “Wij hebben bij veel partijen in de schaatswereld een grote bereidheid ervaren om er samen de schouders onder te zetten en samen de problemen te dragen. Dat de schaatsers daar ook zelf een bijdrage aan leveren vind ik een heel sterk signaal.”

“Er is ons veel aan gelegen om wedstrijden te kunnen rijden, vandaar dat we ook ons steentje wilden bijdragen”, zegt Douwe de Vries, voorzitter van de Atletenvereniging van de KNSB. “Ook voor de schaatsers zijn dit financieel lastige tijden en toch kiezen we er juist nu bewust voor om te investeren in onze sport.”

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?