Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB en Fila verlengen samenwerking tot en met Winterspelen van 2026

Gepubliceerd maandag 8 maart 2021
De KNSB en Fila hebben hun contract, dat afliep in 2022, opengebroken. De twee partijen verlengen hun samenwerking tot medio 2026, dus tot en met de Olympische Spelen in Milaan/Cortina d’Ampezzo. Vandaag zijn de handtekeningen onder het vernieuwde contract gezet.

Fila is al voor het zevende seizoen de kledingleverancier van alle nationale schaatsteams: langebaan, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten. “Wij zijn zeer tevreden over deze samenwerking, waarin we allebei streven naar het beste voor onze topschaatsers”, zegt Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB.

Fila komt oorspronkelijk uit Italië, maar het sportkledingmerk is sinds 2007 in Zuid-Koreaanse handen. Het contact tussen de KNSB en Fila kwam indertijd tot stand via Sportconfex, het Nederlandse bedrijf dat gespecialiseerd is in (wedstrijd)pakken voor schaatsers en inlineskaters.

Sportconfex verzorgt in licentie de volledige productie van de Fila-kleding voor de KNSB. De eerste gezamenlijke kledinglijn werd in 2014 gepresenteerd in het Rijksmuseum, onder de Nachtwacht. Sindsdien zijn de tenues steeds moderner, sneller, veiliger en comfortabeler geworden. Fila levert wedstrijdpakken, trainings-, presentatie- en onderkleding.

Kraaij: “Fila is een internationaal A-merk in sportkleding en Sportconfex loopt wereldwijd voorop in de ontwikkeling en productie van de beste schaatskleding. Zo hebben wij als KNSB én onze topatleten het beste van twee werelden. Prachtig dat we daar nu in elk geval tot medio 2026 van kunnen genieten.”

Bert van der Tuuk, directeur van Sportconfex: ‘Het zijn vanwege corona moeilijke tijden. Als je dan ziet wat de KNSB in dit seizoen toch allemaal voor elkaar heeft gekregen, dan zijn wij daar heel blij mee. Fila en wij hebben veel vertrouwen in de schaatsbond en dat is de reden waarom we juist nu het contract hebben opengebroken en verlengd. De focus is nu op Beijing 2022, daarna zetten we samen weer ons beste beentje voor op weg naar de Spelen van Milaan en Cortina.”

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?