Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB eert De Laat en Schulting als Shorttrackers van het Jaar

Gepubliceerd maandag 7 september 2020
Op het kantoor van de kersverse hoofdsponsor Lynk & Co, aan het Rokin in Amsterdam, kreeg het shorttrackduo uit handen van KNSB-directeur-bestuurder de jaarprijzen overhandigd. Die trofee was dit jaar een grote fotoafdruk van hun mooiste moment tijdens het Europees kampioenschap in Debrecen, plus een waardecheque voor een luxe diner.

Itzhak de Laat (26) rekende bij dat EK af met een beginnend trauma. Als lid van het Nederlands er relayteam mocht hij al menige prijs in ontvangst nemen, maar individueel slaagde hij er telkens net niet in om bij internationale kampioenschappen op het erepodium te komen. In Debrecen won hij zilver op de 1500 meter, en dat voelde als goud.

Suzanne Schulting (nog pas 22) had in 2018-19 al bewezen dat haar Olympische goud van PyeongChang geen eenmalig succes was: ze werd zowel Europees als wereldkampioen. Dat goud smaakte naar meer en in Debrecen werd ze afgelopen winter met overmacht opnieuw Europees kampioen, zowel individueel als met het relayteam.

Vol zelfvertrouwen werkten Schulting en De Laat toe naar de WK in Seoul, de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Maar toen kwam corona, het mondiale toernooi ging niet door. De Laat moest een gooi naar WK-eremetaal uitstellen, Schulting kon haar titel niet prolongeren. Aan het seizoen 2019-2020 kwam een abrupt einde.

De teleurstelling daarover zou overigens in het niet vallen bij het verdriet om de plotse dood van teamgenote Lara van Ruijven… Intussen zijn de shorttrackers weer volop in voorbereiding op de nieuwe schaatswinter. Komende week werken ze een zwaar fietstrainingskamp af in de Franse Alpen. Kort voor het vertrek naar Frankrijk kregen De Laat en Schulting hun jaarprijzen uitgereikt.

Meer nieuws

KNSB presenteert boek tijdens eerste Dag van de Natuurijsmeester: 'Ode aan ambacht dat zich blijft vernieuwen.'

Niki Wories: 'Ik wil Niki niet kwijtraken in de rol van disciplinemanager.'

KNSB maakt selectie Shorttrack TeamNL bekend voor World Cup in Dresden

KNSB maakt TeamNL bekend voor Junior World Cup Finale en WKJ langebaan

KNSB maakt selectie Talent Team NL bekend voor WK Junioren Shorttrack

Wakend oog voor de shorttrackers

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?