Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB doneert sportshirts aan ziekenhuizen

Gepubliceerd dinsdag 24 maart 2020

De KNSB heeft maandag een aantal dozen met honderden sportshirts en katoenen T-shirts afgeleverd bij verpleegkundige Floor Esvelt. Zij is werkzaam op de intensive care in het Amsterdam UMC (locatie VUmc) en liet in een oproep op sociale media weten dat er onder zorgpersoneel grote behoefte is aan ademende shirts vanwege de coronabestrijding.

“Tijdens het verplegen van coronapatiënten moeten wij langdurig allerlei schorten en mondmaskers op voor gemiddeld zes uur achter elkaar om materialen te besparen”, aldus Esvelt. “Dit is warm en benauwend, zeker ook omdat wij niet kunnen drinken tijdens deze zes uur. Wij zijn op zoek naar iemand of een organisatie die ons shirtjes kan sponsoren, het liefst van ademend materiaal om onder deze schorten te dragen.”

Mark Tuitert werd geattendeerd op het bericht en bracht zelf (cafeïne)kauwgum langs, want ook daar is vraag volgens Esvelt zodat zij en haar collega’s speeksel kunnen blijven aanmaken in de uren zonder drinken. In de video vertelt de verpleegkundige dat er momenteel vooral behoefte is aan grotere hoeveelheden T-shirts. “We krijgen allemaal mensen die bijvoorbeeld een paar shirtjes willen leveren. Dat is heel lief en gaaf, we zijn met alles blij. Maar dat wordt lastig om dat allemaal te regelen, want we moeten ook gewoon aan het werk.”

KNSB doneert sportshirts 2.JPG

Via het bericht van Tuitert kwam deze oproep ook onder de aandacht bij de KNSB. Op maandagochtend verzamelde logistiek medewerker Jaap Dillen de kleding van FILA, die de schaatsers en inlineskaters afgelopen jaar droegen, en leverde de negen grote dozen af bij Esvelt. De coördinatie van deze inzamelingsactie heeft zij zelf in handen, omdat men in het ziekenhuis logischerwijs ontzettend druk is met de medische zorg. Vanuit haar huis worden de donaties gedistribueerd naar verschillende ziekenhuizen in het land.

Heb je (grotere aantallen) sportshirts in diverse maten (man/vrouw) liggen of ken je iemand die hierover beschikt? Je kunt contact opnemen met Floor Esvelt via [email protected], haar Facebookpagina of de Facebookpagina Corona Durf te vragen/helpen.

Meer nieuws

Ineke Dedden en Gary Hekman winnen ONK

KNSB presenteert boek tijdens eerste Dag van de Natuurijsmeester: 'Ode aan ambacht dat zich blijft vernieuwen.'

Niki Wories: 'Ik wil Niki niet kwijtraken in de rol van disciplinemanager.'

KNSB maakt selectie Shorttrack TeamNL bekend voor World Cup in Dresden

KNSB maakt TeamNL bekend voor Junior World Cup Finale en WKJ langebaan

KNSB maakt selectie Talent Team NL bekend voor WK Junioren Shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?