Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Online wedstrijd voor kunstrijclubs ‘Join the IceDance’ 2022-2023 van start

Gepubliceerd maandag 14 november 2022
Onder het motto Join the IceDance roept de KNSB kunstrijverenigingen op om mee te doen aan een ijsdans van Lindsay van Zundert en diverse andere Nederlandse kunstrijdsters. Wie de dans afmaakt en dat filmt, maakt kans op een clinic van Aljona Savchenko. Bovendien mag de winnende vereniging haar dans opvoeren bij de Challenge Cup.

Met deze actie speelt de KNSB in op de groeiende populariteit van het kunstschaatsen. De (media-)aandacht voor deze tak van de schaatssport groeit en dat is natuurlijk grotendeels te danken aan de prestaties van Lindsay van Zundert. De 16-jarige kunstrijdster uit Etten-Leur werd afgelopen Olympische Spelen in Beijing knap 18e en rijdt mede dankzij haar goede prestaties dit seizoen twee ISU Grand Prix wedstrijden.

Als opwarmertje voor de Winterspelen van vorig jaar is #jointheicedance bedacht, maar door de coronapandemie was de KNSB genoodzaakt om de wedstrijd een jaar op te schuiven. De video met de introdans van Lindsay en de andere rijdsters (op Dynamite van BTS) is te vinden op schaatsen.nl. Verenigingen die aan de actie willen meedoen, kunnen de video hier bekijken en vervolgens lezen wat hen te doen staat.

Als groep kunstrijd(st)ers de dans afmaken, dat is de uitdaging. Dus samen trainen en een choreografie bedenken, waarna je van de uitvoering video-opnames maakt die je post via Youtube, Tiktok, Facebook of Instagram. Gebruik daarbij #jointheicedance, benoem jouw kunstrijvereniging en vergeet @schaatsennl niet te taggen!

Dat alles moet uiterlijk 25 januari 2023 gebeuren, wil je meedoen voor de prijzen. Een deskundige jury beoordeelt vervolgens alle uitvoeringen. Die jury bestaat uit niemand minder dan oud-olympische kampioene paarrijden Aljona Savchenko, zanger en kunstschaatsfan Gerard Joling en Nikki Davison, development & teamleader TeamNL Kunstrijden.

Zij bepalen welke drie verenigingen de beste, meest creatieve, originele video’s hebben ingestuurd. Die drie maken kans op een clinic van Aljona Savchenko en de opvoering tijdens de finaledag van de Challenge Cup (zondag 26 februari). Let op: de moeilijkheidsgraad van de dans wordt niet beoordeeld, dus alle niveaus maken zeker kans om te winnen!

De nominaties van de beste drie video’s wordt op 1 februari bekendgemaakt via schaatsen.nl en social media. Daarna kan het publiek zijn stem uitbrengen en wordt op 11 februari de winnaar bekendgemaakt.

Bekijk voor meer informatie de speciale pagina van schaatsen.nl.

Meer nieuws

Oud-wereldkampioen Jeroen Straathof wordt verenigingsadviseur bij KNSB

Frameschaatsen komend seizoen mogelijk op 16 van de 22 ijsbanen

Ticketverkoop langebaanevenementen gestart

Stuur videoboodschap in en maak kans op tickets

'Vind nog maar eens zo’n sportcomplex in Nederland'

Suzanne Schulting wil nog aan twee Winterspelen meedoen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?