Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kamminga recordhoudster nationale titels na Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg 2020

Gepubliceerd zondag 23 augustus 2020

Manon Kamminga is na de Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg 2020 recordhoudster nationale titels bij het inlineskaten (baan/weg). Haar totaal staat nu op 24 en dat is er één meer dan Elma de Vries op haar loopbaan heeft staan. Kamminga vergaarde vandaag op het wegparkoers in een nat Wolvega titel nummer vier en vijf van dit weekend. Hieronder een overzicht van dag 3 van deze Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg, vlekkeloos georganiseerd door de IJs- en Skeelerclub Lindenoord.

Puntenkoers
Ze twijfelde tot het laatste moment of ze zich wel voor deze NK zou inschrijven. Toen ze dat had gedaan, was ze meteen favoriet voor goud op vrijwel alle onderdelen. Manon Kamminga maakte die rol glansrijk waar. Ook op de slotafstand, de puntenkoers op de weg, was de Friezin ongenaakbaar. Achter haar mocht Berber Vonk genoegen nemen met het zilver, Bente Kerkhoff knokte zich naar de derde plaats.

Bij de mannen ging het rood-wit-blauwe tricot naar Luc ter Haar, die op het natte asfalt van Wolvega 14 punten bij elkaar reed, ruim voldoende voor de zege. Gouwenaar Tom den Heijer werd tweede, het brons was voor Casper de Gier.

Bij de jeugd was het goud op deze puntenkoers voor Bret Groot, die Stijn van de Bunt te snel af was. Het brons ging naar Timo Lamme. Patricia Koot sleepte haar tweede gouden medaille van deze NK in de wacht. Achter haar was het zilver voor Sophie Kraaijeveld en de bronzen plak voor Marieke de Vries.

De kadetten Angel Daleman en Asif Muhammad zetten bij de puntenkoers de kroon op hun uitstekende werk van dit weekend. Beiden sleepten ze hun vijfde titel (inclusief aflossing) van deze NK in de wacht.

One lap
Rémon Kwant veroverde in Wolvega zijn tweede nationale titel van het weekend. De sprinter won de one lap (één volle ronde) voor Rick Schipper en Tom Mars. Manon Kamminga won op diezelfde afstand bij de vrouwen haar vierde nationale titel. Zij versloeg Lianne van Loon en Moniek Klijnstra.

Bij de jeugd was het goud op de one lap voor Timo Lamme, die Udo van der Wier en Stijn van de Bunt te snel af was. Lataesha Narain sleepte haar derde gouden medaille van deze NK in de wacht. Achter haar was het zilver voor Patricia Koot en de bronzen plak voor Janne Berkhout.

De kadetten Angel Daleman en Asif Muhammad scoorden op deze one lap ieder hun vierde gouden medaille bij deze Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg.

Junioren A
Voor de junioren A, die hun afstanden samen met de senioren afwerkten, werden klassementen bijgehouden voor de korte en lange afstanden. Fleur Huls liet zich tot beste sprintster kronen. Zij bleef in het klassement over de korte afstanden Lisan van der Linde en Iris Tiben voor. Bij de mannen was Gijs Kamp overall de beste sprinter, voor Jorian ten Cate en Kayo Vos.

Op de lange afstanden ging de eindzege bij de vrouwen naar Laura Qualm, die over drie dagen de beste was, voor Lotte Veenstra en Nikki Noordergraaf. Bij de mannen ging het rood-wit-blauwe tricot naar Jorian ten Cate, die Kayo Vos en Christian Haasjes de baas bleef. Haasjes, vrijdag nog winnaar van de puntenafvalkoers bij de senioren, liet de slotafstand lopen vanwege de zondagsrust.

Uitslagen
Alle uitslagen en wedstrijdverslagen van deze nationale kampioenschappen zijn terug te vinden via schaatsen.nl. Daar is ook informatie te vinden over de Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter Sprint, die komende zaterdag (29 augustus) worden verreden op het Circuit Zandvoort. Die wedstrijden zijn integraal te volgen via een livestream  op Schaatsen.nl. De promovideo is hier te zien.

Foto: Manon Kamminga en Luc ter Haar. (Foto Glenn Wassenbergh)

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?